Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 169

Henny van Soest

Henny van Soest

Hubertus gekiekt in zijn winterverblijf op Hoog Baarlo

Vrijdag 27 december 2019 – Vandaag met het mooie weer eens naar Hubertus geweest en nog wat foto’s kunnen maken.

Toen ik aankwam zat hij op zijn gemakje te herkauwen, maar na een poosje kwam hij toch overeind.  Terwijl hij zo al wandelend hier en daar zijn kostje bij elkaar aan het scharrelen was, kon ik hem eens goed observeren en constateerde dat hij er goed uitzag.

Onderwijl dat Hubertus zijn kostje bij elkaar aan het scharrelen is kijkt hij eventjes op – Foto: ©Henny van Soest

Ander hert

Maandag 2 december 2019 – Hubertus is niet alleen op dat plekje, er loopt al een tijdje een ander hert bij hem in de buurt, alleen is die wel wat schuwer. Maar onlangs kreeg ik hem toch voor de lens, hij liep net achter de overkapping van een oude ruif. Andere jaren liepen er wel meerdere herten, maar momenteel heeft hij maar één ‘maatje’ bij hem lopen, zover als ik het kon bekijken die middag.

Het andere hert achter de ruif kijkt in mijn richting – Foto: ©Henny van Soest

Het andere hert achter de ruif kijkt in mijn richting – Foto: ©Henny van Soest

Mooie ontmoeting

Ik was weer blij dat Hubertus zich even liet zien en dat hij er gezond en wel bijloopt in zijn winterverblijf, het is en blijft toch steeds weer heel apart als je hem tegenkomt. En nu maar hopen dat hij goed de winter doorkomt, in ieder geval is dit een prima plek voor hem, hier kan hij zich – samen met zijn ‘maatje’ heel goed redden.  Met een aantal mooie plaatjes op zak, ben ik heel tevreden op huis aan gegaan.

In de late namiddag op Hoog Baarlo – Foto: ©Henny van Soest

In de late namiddag op Hoog Baarlo – Foto: ©Henny van Soest

Tekst en foto’s:    ©Henny van Soest       –        Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 170

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/12/28/het-legendarische-hert-hubertus-deel-169-2/