In en om de oude jachthut – Deel 34

De sneeuw heeft het landschap het zwijgen opgelegd…

Als koning winter de Veluwe bedekt met een witte deken, verandert bos en veld in een sprookje. Dan is het weer heerlijk om buiten te zwerven in het stille sneeuwlandschap. Het winterzonnetje zorgt voor een prachtige belichting en laat alles schitteren.

Ik las ooit eens ergens een mooie toepasselijke zin: “De sneeuw heeft het landschap het zwijgen opgelegd”. Mooier zou ik het zelf niet kunnen beschrijven. Graag wil ik u vandaag een beetje laten meegenieten van zo’n winterse dag!

Louis lezend in het fotoboek bij de warme kachel in de jachthut – Foto: ©Fransien Fraanje

Louis lezend in zijn eigen fotoboek bij de warme kachel in de jachthut – Foto: ©Fransien Fraanje

Verscholen in de sneeuw – Foto: ©Fransien Fraanje

Ontmoeting in de sneeuw

Als ik het beeld van onderstaande foto weer eens bekijk, dan staat mij die bewuste ontmoeting op zondagmorgen in de winter van een flink aantal jaren geleden, ineens weer ‘glashelder’ voor de geest, zo’n ervaring is onvergetelijk.

Dat je ‘s morgensvroeg  in alle stilte van het besneeuwde dennenbos, opeens wat takken hoort kraken en er even later vanuit die witte wereld ineens een tweetal herten tevoorschijn komen, dan weet je toch niet wat je overkomt.

Dan ben je echt totaal overbluft, dat is dan – letterlijk en figuurlijk – een ‘adembenemend’ moment, jij in je eentje ‘oog in oog’ met die twee grote jongens in de besneeuwde bosrand, geweldig… zoiets vergeet je nooit meer dat staat op je netvlies gebrand!

De twee edelherten aan de besneeuwde bosrand op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Twee edelherten aan de besneeuwde bosrand op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************

Herinneringen…

Terug naar vroeger... - Foto: ©Fransien Fraanje

Terug naar vroeger… – Foto: ©Fransien Fraanje

Er wordt weleens gezegd, dat je niet te vaak achterom moet kijken en heel misschien hebben ze wel gelijk, maar aan de andere kant kun je jezelf ook afvragen wat daar eigenlijk mis mee is. Dus zo af en toe eens achterom kijken kan volgens mij helemaal geen kwaad.

Bijvoorbeeld om een mooie herinnering nog eens op te halen en – in gedachten – opnieuw te beleven, dat is toch een heerlijk gevoel, tenminste bij mij wel en… “Herinneringen zijn de wijnkelders van de geest”                      (Felix Timmermans). 

Meer verhalen…

Het is een tijdje stil geweest in en om de oude jachthut, maar we hopen u in het komende jaar weer mee te nemen op onze avonturen rondom deze bijzondere plek op de Veluwe met haar ontelbare, onschatbare  en onweerstaanbare mooie herinneringen. Mocht u de vorige hutverhalen willen lezen:  Klik dan hier

Lees ook: In en om de oude jachthut – Deel 35

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/12/30/in-en-om-de-oude-jachthut-deel-34/