Dubbele regenboog als verjaardagscadeau!

Een echte herfstdag met veel regen en wind, maar ook een schitterende regenboog…

EDE – Afgelopen woensdag 27 november stond er ‘s middags een dubbele de regenboog aan de hemel. Op deze dag vierde ik mijn 70e geboortedag, waarbij het buiten af en toe flink tekeer ging, veel bewolking met regen en wind, echt herfstweer. Maar binnen was het oergezellig en een echte warme sfeer en een enkele keer liet de zon zich ook nog even zien.

Ineens stond er 's middags een dubbele regenboog aan de hemel boven Ede - Foto: ©Fransien Fraanje

Ineens stond er ‘s middags een dubbele regenboog aan de hemel boven Ede – Foto: ©Fransien Fraanje

Mooi verjaardagscadeau

Zo tegen de klok van half 3 in de namiddag riep kleindochter Lisa ineens: “Opa, de zon schijnt en het regent, dan kunnen we de regenboog zien!” Iedereen dus zo snel mogelijk naar buiten en… ja hoor, daar stond haarscherp aan de donkere hemel een dubbele regenboog. En dankzij Lisa en de Schepper van al dit moois, konden wij met z’n allen genieten van dit fantastische natuurverschijnsel! Mooier verjaardagscadeau had ik mij niet kunnen wensen!

 De dubbele regenboog in zijn geheel boven Ede - Foto: ©Fransien Verwoert

De dubbele regenboog in zijn geheel boven Ede – Foto: ©Fransien Verwoert

Verbondsteken

Kleindochter Fransien maakte vanaf de galerij een prachtige panorama-foto van de regenboog, die ze later via de mail naar mij stuurde, als extra felicitatie voor mijn 70e verjaardag, dat is toch geweldig!

De regenboog staat symbool voor de brug tussen hemel en aarde. Daarnaast heeft deze kleurrijke regenboog natuurlijk nog een diepere betekenis, want de Bijbel vertelt ons dat de regenboog een belofte is van God, dat hij de aarde nooit meer zal overspoelen met water.
De regenboog betekende het einde van de zondvloed en werd door Noach en de anderen in de Ark gezien als het ‘verbondsteken’ dat door God was en is gestuurd.
Iedere keer als ik dit schitterende natuurverschijnsel aan de hemel zie staan, moet ik hier aan denken!

Lees ook: Kleurenpracht op de Hoge Veluwe

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/11/30/dubbele-regenboog-als-verjaardagscadeau/