Burlend edelhert in centrum van Otterlo

Een levensgroot edelhert naast de Ericaschool in Otterlo…

We waren er uiteraard al vaker langs gekomen, want dit schitterende houten edelhert staat er al sinds december 2017, maar nu viel hij extra op door de prachtige herfstkleuren van de beukenhaag vlak voor hem. Dus al bijna twee jaar lang staat hij te pronken op het grasveldje naast de Ericaschool. Het hert is helemaal van hout gemaakt, met uitzondering van het gewei, dat is van een echt edelhert, kettingzaagkunstenaar Thomas Weijenberg heeft het destijds gemaakt.

Het edelhert op het grasveldje naast de Ericaschool, met op de achtergrond de Hervormde Kerk - Foto: ©Louis Fraanje

Het edelhert op het grasveldje naast de Ericaschool, met op de achtergrond de Hervormde Kerk – Foto: ©Louis Fraanje

‘Grote 5 van Otterlo’

Het edelhert staat langs een prachtige wandelroute die door het Veluwse dorp Otterlo loopt, een initiatief van ondernemersvereniging  ‘Ondernemend Otterlo’. Langs deze wandelroute, die de wandelaar ook door het natuurgebied De Zanding voert, staan nog vier houten dieren van de hand van Weijenberg: een moeflon, vos, buizerd en wild zwijn. Samen met het edelhert vormen ze de ‘Grote 5 van Otterlo’.

Het informatie bord in Otterlo - Foto: ©Ondernemend Otterlo

Het informatiebord met ‘De Grote 5 van Otterlo’ naast de school in Otterlo – Foto: ©Ondernemend Otterlo

Ook in Vierhouten staat een edelhert: Edelhert kijkt over de heg in Vierhouten

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/11/23/burlend-edelhert-in-centrum-van-otterlo/