Damhert ontdekt een Roodborstje als toevalstreffer

Natuurfotografe Nel Vlieland

Onverwachts… een bijna sprookjesachtig natuurmoment…

Nel Vlieland uit Katwijk maakte  onlangs tijdens haar bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen,  een prachtige foto van een damhert die een roodborstje ontdekt heeft.

De opname geeft een bijna sprookjesachtig beeld van een onverwachtse gebeurtenis in de natuur. Nog mooier wordt het als wij van haar het verhaal erachter vernemen en dan blijkt, dat de foto tussen het struikgewas door genomen is om het damhert te fotograferen en pas later thuis op de computer het roodborstje ontdekt wordt!

Het damhert kijkt nieuwsgierig naar het roodborstje - Foto: ©Nel Vlieland

Het damhert kijkt nieuwsgierig naar het roodborstje op de boomtak – Foto: ©Nel Vlieland

Toevalstreffer

Nel Vlieland zelf hierover: “Het ging als volgt; we liepen terug naar de uitgang van de AWD, inmiddels was het al aardig schemerig geworden, de damherten kwamen steeds meer tevoorschijn. Dus dan blijf je ondertussen toch fotograferen en we hadden er al zoveel gezien, toen er dit prachtige moment kwam .  Eerlijk gezegd was dit een toevalstreffer, want ik had in eerste instantie helemaal niet gezien dat het roodborstje er zat. Pas later thuis op de computer zag ik dat, ben er wel blij mee!”

Als je de foto wat uitlicht lijkt het net een sprookje - Foto: ©Nel Vlieland

Als je de foto wat uitlicht, lijkt het net een sprookje – Foto: ©Nel Vlieland

Prominente plaats

De redactie van De Veluwenaar krijgt zo af en toe een foto of filmpje toegezonden, die er echt uitspringt, in dit geval kwamen wij deze bijzondere foto tegen op de Facebookpagina van Nel Vlieland. Wij als redactie van de Veluwenaar, vonden het in ieder geval de moeite waard om deze foto  dan ook een prominente plaats te geven op ons weblog! En daarmee deze schitterende opname als “Mooi natuurmoment ” extra te benoemen!

______________________________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar onze redactie te mailen!

Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.

Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en/of foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/11/07/damhert-ontdekt-een-roodborstje-als-toevalstreffer/