Bijzondere ontmoetingen op de Veluwe – Deel 3

Terugblik op een wonderlijk schouwspel…

Onderweg naar ontmoetingen, je weet het maar nooit, want het blijft natuur die we niet kunnen plannen. Opkomende zon en geluiden van een ontwakende natuur en de heerlijke morgengeur die tussen de bomen en de heide hangt, het is genieten. Een wonderlijk schouwspel. En als je meent dat je alleen bent, blijkt toch dat je soms wel degelijk gezien wordt…..

Reegeit tussen de dennen - Foto: ©de Veluwenaar

Reegeit tussen de dennen – Foto: ©de Veluwenaar

Bovenwinds

Ondanks het voorzichtig bewegen en het bovenwinds benaderen van een aantal damherten, blijkt dat ze de fotograaf toch aan horen komen. Gelukkig hebben ze belangstelling voor de man in het groen zodat er een mooi beeld gemaakt kan worden van de verschillende kleuren van de damherten.

Een aantal damherten in de heide – Foto: ©de Veluwenaar

Mistbanken

Al wandelend over het zandpad zie ik nog een paar prachtige edelherten op de uitbundig bloeiende heide lopen, waar de laatste mistbanken nog hangen, om even later de herten in te laten verdwijnen.

Edelherten op de heide en de laatste mistbanken - Foto: ©de Veluwenaar

Edelherten op de heide en de laatste mistbanken – Foto: ©de Veluwenaar

Reebok op zoek

Als ik mijn weg vervolg en richting een veld ga waar misschien nog wel iets spannends te zien zal zijn word ik nog even opgemerkt door een reebok die onrustig door het veld rent op zoek naar een reegeit, want het is de tijd voor de reeën bronst.

Een reebok die onrustig door het veld rent - Foto: ©de Veluwenaar

Een reebok die onrustig door het veld rent – Foto: ©de Veluwenaar

De wolf

Aangekomen in het gebied komt er inderdaad na een tijd aanzitten de verrassing nog even tevoorschijn en zien we een dier lopen waarvan een soortgenoot hier – heel lang geleden – misschien ook wel geweest is.. wie zal het zeggen? En dan heb ik het over de wolf…..

Een struinende wolf in de heide op de Veluwe - Foto: ©de Veluwenaar

Een struinende wolf in de heide op de Veluwe – Foto: ©de Veluwenaar

Tenslotte…

Het blijft spannend of we de wolf nog vaker gaan zien en op welke manier of in welke actie. De tijd zal het leren…..

Ontmoetingen van een natuurfotograaf

Wordt vervolgd…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/10/21/bijzondere-ontmoetingen-op-de-veluwe-deel-3/