Een kleurrijke hemel aan de kust

Een vlammend morgenrood bij het opstaan en een kleurrijke avondhemel als afsluiter…

Zaterdag 5 oktober 2019 – ‘s Morgensvroeg om 07.35 uur waren Fransien en ik in de buurt van Noordwijk en werden wij getrakteerd op een een prachtig vlammend morgenrood aan de hemel.  Adembenemend… zo’n schitterend schouwspel  en dat na al die regendagen van de afgelopen week, was dit gewoon eventjes heerlijk genieten.

Een vlammend morgenrood aan de hemel - Foto: ©Louis Fraanje

Een vlammend morgenrood aan de hemel – Foto: ©Louis Fraanje

Een kleurrijke avondhemel op het strand van Zandvoort - Foto: ©Louis Fraanje

Een kleurrijke avondhemel op het strand van Zandvoort – Foto: ©Louis Fraanje

Kleurrijke avondhemel

Na een heerlijke zwerftocht door de duinen, waar we even uit konden waaien en bijkomen van alle drukte die ons de laatste weken in haar greep had, hebben wij in de avond nog even lekker een strandwandeling gemaakt bij  Zandvoort aan zee.  En daar kregen wij net na zonsondergang – als ‘kers op de taart’ – een kleurrijke avondhemel als afsluiter van deze prachtige dag aan de kust. In stille verwondering hebben wij genoten van dit ‘Hemelse’ nauurverschijnsel!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/10/08/een-kleurrijke-hemel-aan-de-kust/