Edelhert in de bloeiende heide op de Veluwe

Verloren gewaande foto weer terecht…

Omdat de laatste tijd veel aandacht was voor de uitzonderlijk mooie bloeiende heide, moest ik ineens terugdenken aan onze ontmoeting met een prachtig edelhert. Ik zal dat niet zo snel vergeten, het was tijdens de hertenbronst begin september 2013 op de Hoge Veluwe.  De betreffende foto was jarenlang zoek, maar onlangs kwam hij weer boven water, een mooi natuurmoment dat de moeite waard is om te publiceren.

Het hert kwam heel statig de bloeiende heide opwandelen - Foto: ©Fransien Fraanje

Het hert kwam heel statig de bloeiende heide opwandelen – Foto: ©Fransien Fraanje

Fantastisch tafereel

Plotseling kwam hij vanuit het bos heel statig de bloeiende heide opwandelen, ik wist niet wat ik zag zo mooi wat een hert, een oneven 16-ender. Ik beefde van opwinding, maar probeerde mijn zenuwen tot bedaren te brengen om dit fantastische tafereel vast te leggen. Eenmaal weer wat bij mijn positieven gekomen, deed de camera  zijn werk en legde dit schitterende hert in de bloeiende heide vast op de gevoelige plaat. Ik was destijds zo blij als een kind en precies datzelfde gevoel had ik nu weer bij het weerzien van deze opname!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/09/14/edelhert-in-de-bloeiende-heide-op-de-veluwe/