Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 160

Op woensdagavond 21 augustus jl. ging Hubertus dwars door de heg heen…

Het zal je maar gebeuren, dat je heerlijk gezellig met een aantal vrienden aan de koffie zit en ineens komt een bekende natuurvriend langs, die vertelt dat Hubertus in de buurt van het Jachthuis Sint Hubertus rondloopt. Dan spring je gelijk  in de auto en gaat poolshoogte nemen, warempel daar staat hij tussen de struiken en bomen. Hubertus was inmiddels – door de ophef van enkele gehaaste automobilisten – toch maar de dekking ingetrokken.

Daar komt Hubertus dwars door de heg bij het Jachthuis Sint Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

“Juist, zo doen we dat” denkt Hubertus en kijkt heel triomfantelijk naar de omstanders – Foto: ©Louis Fraanje

Het kunstje

Maar… wat niemand ook maar enigszins zou verwachten, dat Hubertus op een gegeven moment, even de beukenhaag observeert en er daarna dwars doorheen sjouwt. Daar steekt hij heel rustig de toegangsweg naar het Jachthuis over en het kunstje wordt aan de overkant nog een keer herhaald. Hiermee liet Hubertus de nieuwsgierige omstanders ‘onthutst’ achter, tjonge… wat een grap! (Met dank aan Marco de Jong).

In het filmpje, dat Jannie van de Berg maakte, is heel duidelijk te zien, hoe Hubertus met gemak een doorgang vindt en daarmee laat zien, dat hij niet voor één gat is te vangen!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 161

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje dat Jannie van den Berg maakte en later ook bij Omroep Gelderland was te zien!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/08/26/het-legendarische-hert-hubertus-deel-160/