Kleurrijke fietstocht over de Veluwe – Deel 3

Op zaterdagmorgen 6 juli 2019 weer eens samen de fiets gepakt…

En met een heerlijk zonnetje via Harskamp naar Radio Kootwijk gereden, daar ook even een pitstop gemaakt en daarna bij ‘Halte Assel’ een lekker hapje gegeten. Daarna via Grevenhout naar het Caitwickerzand en de ‘Houtbeek’ naar Stroe, Kootwijkerbroek en Barneveld, daar bij de JUMBO feestje gevierd met poffertjes en een echte Peterbilt truck. Uiteindelijk met de zegen van een buitje regen – die iets minder leuk, maar wel hard nodig was – weer terug naar Ede.

Fransien wil de tunnel onder de Rijksweg N224 door, komt er net een vogel dwars over. Maar zij verblikt of verbloost er niet van, toch een heel mooi beeld, de fietser en de vogel , samenspel van natuur en mens. En… zo’n beschildering op de tunnel is wel grappig! – Foto: ©Louis Fraanje

We vonden hier meer info: https://jonginarnhem.nl/lifestyle/tweedaags-street-art-festival-in-ede/

Van alle graffiti vonden wij deze wel heel ‘bijzonder’ met al dat wild, jammer dat er geen uitleg bij is… – Foto:© Fransien Fraanje

Naar Harskamp

Toen we onder de fietstunnel door waren, zijn we via de Apeldoornseweg naar de Driesprong gereden en daar linksaf de Wekeromseweg gevolgd, die bij de kruising met de Immenweg overgaat in Edeseweg. Door Wekerom heen naar Harskamp.

Net voor Harskamp, stopt er een vrachtwagen met ECO-toilet, maar Fransien had geen belangstelling. – Foto:© Louis Fraanje

Hoog Buurloseweg

In Harskamp bij de Hervormde kerk linksaf de Dorpsstraat(N310) opgefietst en helemaal doorgereden tot aan de parkeerplaats bij De Hoog Buurloseweg. Daar zijn we rechtsaf geslagen en zijn deze gevolgd tot aan Knooppunt 71 waar we aan de picknicktafel heerlijk van onze broodjes en koffie genoten hebben. Gelukkig staan daar ook de prachtige ANWB- paddenstoelen nog!

Knooppunt 71 en  ANWB-paddenstoel 26021 halverwege de Hoog Buurloseweg, richting Radio Kootwijk – Foto: ©Fransien Fraanje

Honderd jaar geleden werden de eerste paddenstoelen geplaatst

Vandaag de dag wijzen duizenden paddenstoelen fietsers en wandelaars nog steeds de weg. De nummers op de padenstoelen en de plaatsaanduidingen blijken ook in de tijden van knooproutes en GPS nog steeds in een behoefte voorzien. Dus mogen ze nooit verdwijnen, want de paddenstoel is levend ANWB-erfgoed, al berust het beheer tegenwoordig bij de Nationale Bewegwijzeringsdienst.

Echt een schitterend picknickplekje voor een pitstop - Foto: © Louis Fraanje

Echt een schitterend picknickplekje voor een pitstop – Foto: © Louis Fraanje

Twee reeën sprongen door het hoge gras…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

We rijden eigenlijk de hele weg parallel met het ISK De Harskamp, heerlijk rustig .Foto: © Louis Fraanje

Schietterein ISK Harskamp

We waarschuwen u om zeker niet het schietterrein in te gaan! We rijden eigenlijk de hele weg parallel met het ISK De Harskamp, waar nu al jarenlang lage rasters staan voor uitwisseling van het wild. Vandaag is het zaterdag en we horen geen geluiden van de oefeningen. Ook zagen we enkele reeën door het hoge gras voorbij rennen en konden er nog heel even wat van vastleggen.

Het oude zendgebouw op van Radio Kootwijk midden in het open veld -Foto: ©Fransien Fraanje

Radio Kootwijk

Dan doemt ineens links – midden in het open veld – het oude zendgebouw op van Radio Kootwijk. Vroeger stond het hier vol met zendmasten etc. De bekende ‘Lange Gerrit’ was de hoogste met bovenin rode lichtjes, die kon je al op grote afstand zien. Meer daarover in het volgende deel…

Wordt vervolgd…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/07/26/kleurrijke-fietstocht-over-de-veluwe-deel-3/