Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 151

Op deze warmste dag in juni zoekt Hubertus verkoeling in het water

Afgelopen dinsdag 25 juni waren wij –  na een tropische dag – zo rond de klok van 8 uur in de avond, toch maar even een rondje over de Hoge Veluwe gaan maken. Ja… warm was het zeker, want het weerstation in De Bilt had een temperatuur van 33,1 graden gemeten en daarmee was het officieel de warmste 25 juni sinds het begin van de metingen in 1901, volgens Weerplaza.  En dan ook nog Hubertus een bad zien nemen, is helemaal een primeur!

Hubertus kwam het bos uitlopen en is op weg naar de vijver - Foto: ©Florus van den Berg

Hubertus kwam het bos uitlopen en is op weg naar de vijver – Foto: ©Florus van den Berg

Verkoeling in de vijver

Heel op zijn gemak kwam hij deze avond uit het Veentjesbos tevoorschijn, hapte hier en daar wat in het gras, maar liep toch steevast door in de richting van de vijver, die vlakbij het oude Pomphuis ligt.  En… ja hoor, daar stapte hij in het verkoelende water van de vijver, wat uiteraard wel heel begrijpelijk is na zo’n ‘snikhete’ dag als vandaag. En eenmaal in het water bleef hij zo een poosje staan kijken, om vervolgens wat heen en weer te poedelen, maar hij ging niet ‘kopje onder’, dat was blijkbaar teveel van het goede.

Met zo'n warme dag lokt het water ook voor Hubertus - Foto: Foto: ©Florus van den Berg

Met zo’n warme dag lokt het water ook voor Hubertus – Foto: Foto: ©Florus van den Berg

En... daar stapte hij in het verkoelende water van de vijver - Foto: Foto: ©Florus van den Berg

En… daar stapte hij in het verkoelende water van de vijver – Foto: Foto: ©Florus van den Berg

Dat geeft verkoeling…

- Foto's: Foto: ©Florus van den Berg

– Foto’s: Foto: ©Florus van den Berg

 

Een schitterend gezicht om Hubertus zo in het water te zien spiegelen Foto: ©Florus van den Berg

Een schitterend gezicht om Hubertus zo in het water te zien spiegelen – Foto: ©Florus van den Berg

Sporadisch

Terwijl Hubertus zo heerlijk in het water bezig was, hebben wij aan de waterkant zitten meegenieten, want zoiets gebeurt natuurlijk ook sporadisch. Na een klein uurtje had Hubertus het wel weer gezien, klauterde op de wal en ging even verderop in  het gras en tussen de biezen door de knieën.

Hubertus geniet met volle teugen in het water – Foto: ©Florus van den Berg

Tenslotte…

Niet altijd lukt het om zo’n ‘uniek’ moment vast te leggen, dat weten we maar al te goed, als we terugblikken op die enkele keer in juli vorig jaar  Lees meer >>. . Dat was ook heel toevallig eigenlijk, toen we hem tussen de bomen door ontdekten in de vijver.  Met dezelfde moeite waren we er ook zomaar aan voorbij gereden. Maar ja… zonder geluk vaart niemand wel en zoals Ton Heekelaar weleens placht te zeggen: “Soms heb je meer aan een ons geluk, dan een kilo verstand!” Daar houden we het voorlopig dan maar op!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 152

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/06/26/het-legendarische-hert-hubertus-deel-151/