Nieuw Park Paviljoen op Hoge Veluwe geopend door Koning Willem-Alexander

HOENDERLOO – Vrijdagmiddag 21 juni jl. opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander officieel het Park Paviljoen, het gloednieuwe publieksgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

De koning wordt welkom geheten door Jachthoornblazers De Overlopers - Foto: ©NP De Hoge Veluwe

De koning wordt welkom geheten door Jachthoornblazers De Overlopers – Foto: ©NP De Hoge Veluwe

Rondleiding

Iets na 14.00 uur wandelde de Koning, geflankeerd door onder meer gastheer Seger van Voorst tot Voorst, directeur/bestuurder van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, als eerste het nieuwe publieksgebouw binnen. Eenmaal binnen, na een kort fotomoment voor de aanwezige pers, liet hij zich rondleiden door het Park Paviljoen, waarin zich onder meer educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en de Parkwinkel bevinden.

De Koning, geflankeerd door onder meer gastheer Seger van Voorst tot Voorst, directeur/bestuurder van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, als eerste het nieuwe publieksgebouw binnen - Foto: ©NP De Hoge Veluwe

De Koning, geflankeerd door onder meer gastheer Seger van Voorst tot Voorst, directeur/bestuurder van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, als eerste het nieuwe publieksgebouw binnen – Foto: ©NP De Hoge Veluwe

Tijdens de rondleiding door het nieuwe Park Paviljoen – Foto: ©NP De Hoge Veluwe

Na een wandeling door de omliggende natuur sprak de Koning met medewerkers en vrijwilligers van het Park en met de architecten van het gebouw, Job Floris van Monadnock en Willem Hein Schenk van De Zwarte Hond.

De koning krijgt uitleg bij een ven aan de Kronkelweg – ©NP De Hoge Veluwe

Uitgebreid informeren

Voorts liet Zijne Majesteit de Koning zich uitgebreid informeren over het actieve natuurbeheer en de biodiversiteit in het Park, over de natuureducatie voor kinderen en over het Totaalplan 2010-2025 waarvan het Park Paviljoen de eerste grote stap is. Nadat het centrumgebied vernieuwd is, zullen de drie Parkentrees worden gemoderniseerd voor een vlottere afwikkeling van bezoekersstromen. Na de Parkentrees volgt het in 1993 door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus geopende Museonder waar de expositie gericht op het leven onder de grond volledig zal worden vernieuwd.

Het hele weekeinde van 22 en 23 juni op De Hoge Veluwe staat in het teken van de opening van het Park Paviljoen. Voor het publieksprogramma, zie www.hogeveluwe.nl/opening.

______________________________________________________________________________________________________________________

Meer: 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/06/22/nieuw-park-paviljoen-op-hoge-veluwe-geopend-door-koning-willem-alexander/