Koning opent nieuwe Park Paviljoen op Hoge Veluwe

Het nieuwe gebouw vormt de uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. Het nieuwe gebouw vormt een goede uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe.

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepalen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw van het Paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het Park. Ook het evenemententerrein, de speeltuin, ontsluitingsweg, fietspad en de parkeerplaats worden opnieuw ingericht. Daarnaast wordt de fietsenstalling uitgebreid en wordt op den duur ook natuurmuseum Museonder vernieuwd.

Na de opening krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding door en om het gebouw en spreekt hij met diverse betrokkenen over de totstandkoming van het Park Paviljoen en de toekomstplannen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Het nieuwe Park Paviljoen op de Hoge Veluwe – Foto: NP De Hoge Veluwe

Gastvrij onthaal

Het Park Paviljoen biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte, met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur, kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond. In het weekend van 22 en 23 juni zijn alle bezoekers van het Park van harte welkom om het nieuwe Park Paviljoen van binnen te komen bekijken. Het gebouw is opengesteld en medewerkers van het Park laten de verschillende ruimtes van het publieksgebouw zien.

Officiële opening

De officiële opening op 21 juni is alleen voor speciaal genodigden; het centrumgebied van het Park is daarom volledig afgesloten voor publiek. Het Parkrestaurant, Bezoekerscentrum, Museonder en de Rijwielherstelwerkplaats (inclusief verhuur) zijn gesloten. Fietspaden van en naar het centrum worden omgeleid en wandelingen die in het centrum starten of eindigen zijn niet toegankelijk. De Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus is wel geopend op 21 juni; hier kan men terecht voor een hapje of een drankje. Ook de rondleidingen door het Jachthuis vinden gewoon plaats en het Kröller-Müller Museum zal bereikbaar zijn.

Een kijkje in de keuken van het Park Paviljoen – Foto: NP De Hoge Veluwe

Openingsweekend

Zaterdag 22 en zondag 23 juni is het feestelijk openingsweekend voor het publiek. Tijdens dit openingsweekend zijn alle bezoekers van harte welkom om het Park Paviljoen van binnen te bekijken. Men kan dan letterlijk een kijkje in de keuken nemen. In diverse ruimtes staan medewerkers klaar om iets over het nieuwe gebouw te vertellen en op het plein zijn diverse muzikale optredens en een gezellige markt. Op maandag 24 juni vinden er rondleidingen voor genodigden plaats in het Park Paviljoen. Het gebouw is dan gesloten voor publiek. Het Bezoekerscentrum/Museonder en het tijdelijke Parkrestaurant zijn wel geopend.

Het nieuwe Parkrestaurant, de Parkwinkel en de informatiebalies worden dinsdag 25 juni volledig in gebruik genomen. Vanaf dit moment kan iedereen er dagelijks terecht voor een kop koffie, een heerlijk diner of bijvoorbeeld een leuk cadeautje. De zalen op de verdieping worden per 1 oktober in gebruik genomen.

Multifunctioneel gebouw

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw, dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmte- en koudeopslag. Met de bouw van het Paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied van het Park. Ook het evenemententerrein, de speeltuin, ontsluitingswegen, fietspaden en de parkeerplaats zijn opnieuw ingericht. Daarnaast wordt in de toekomst de fietsenstalling vernieuwd en worden de Parkingangen en op den duur het museum onder de grond, het Museonder, vernieuwd.

Meer info: www.hogeveluwe.nl 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/06/20/koning-opent-nieuwe-park-paviljoen-op-hoge-veluwe/