Een kijkje bij de winnende foto in Apeldoorn!

Nu te zien op NS-stations Apeldoorn, Arnhem en Ede-Wageningen

De winnende foto’s van de Hoge Veluwe fotowedstrijd hangen inmiddels op de desbetreffende NS-stations. Mede daarom zijn wij op een avond wezen kijken in Apeldoorn, om daar met eigen ogen de poster te gaan bekijken,

Iedereen die dat wil, kan nog tot en met 23 juni een kijkje gaan nemen in Apeldoorn en op de andere twee NS-stations.
Op het NS-station in Arnhem is in de stationshal ook een heel kleine versie van Het Nationale Park De Hoge Veluwe ingericht.

De entree met voorplein van het NS-Station in Apeldoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

De entree met voorplein van het NS-Station in Apeldoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

Orginaliteit

Opdracht voor de deelnemers was, om een iconische foto te schieten, waarmee het park in een oogopslag is te herkennen. Dat kon bijvoorbeeld met een plaat van bijzondere dieren die in het park leven, zoals het wilde zwijn, het edelhert of de moeflon. Maar ook foto’s van het wisselende landschap in het park, Jachthuis Sint Hubertus, museum Kröller-Müller of de witte fietsen die overal in het park rondrijden. Maar het ging daarnaast ook om de originaliteit van de inzendingen.

Vanaf de zuidzijde komt Louis door de reizigerstunnel aanwandelen – Foto: ©Fransien Fraanje

Vanaf de zuidzijde komt Louis door de reizigerstunnel aanwandelen – Foto: ©Fransien Fraanje

Hubertus voor Sint Hubertus

Ik had de foto van het legendarische hert Hubertus voor het gelijknamige Jachthuis Sint Hubertus  op de Hoge Veluwe ingezonden, ooit gemaakt in november 2015. Terwijl Hubertus op het gras voor het Jachthuis liep, maakte ik liggend op de grond met mijn camera zo laag mogelijk de betreffende opname. Des te lager hoe beter, want dan krijg je een mooier beeld van het geheel en komt het hert nog beter en robuuster uit tegen de achtergrond.

Een trotse fotograaf bij zijn winnende foto als 'spread' op het station – Foto: ©Fransien Fraanje

Een trotse fotograaf bij zijn winnende foto als verlichte ‘poster’ op het station – Foto: ©Fransien Fraanje

Trots en verbaast

Erg leuk om je eigen foto levensgroot op de wand van de reizigerstunnel op het NS-station in Apeldoorn te zien hangen, dan ben je best een beetje trots. En in zo’n grote lichtbak lijkt het allemaal nog indrukwekkender. Eigenlijk ben ik ook nog steeds verbaasd, dat het ons ooit gelukt is om Hubertus zo prachtig op de plaat te zetten voor het gelijknamige Jachthuis Sint Hubertus. Een gelukstreffer die best uniek genoemd mag worden en dan uiteindelijk ook nog als winnaar uit de bus komt, geweldig toch!

Lees ook: Winnende foto’s Hoge Veluwe op NS stations

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/06/15/een-kijkje-bij-de-winnende-foto-in-apeldoorn/