Noordwaarts naar Texel – Deel 54

Een terugblik op de kleurrijke bloemen in bos en veld van Texel

Op zaterdag 30 maart jl. waren we het bos in de Duinen van Texel aan het verkennen en werden wij weer getroffen door de prachtig bloeiende witte bosanemonen en het gele speenkruid. We weten een heel mooi groeiplekje, waar we ieder jaar wel eventjes langs gaan om deze schitterende lentebloemen te bewonderen.

Kleine plekjes

Het klinkt voor een buitenstaander misschien vreemd, maar juist die hele kleine plekjes in de natuur, van soms maar enkele vierkante meters,  En vaak laag bij de grond, met van die hele kleine tere bloemetjes, waar je nou – letterlijk en figuurlijk – voor door de knieën moet, die trekken ons in het bijzonder!

Prachtige lappendeken van bosanemoontjes tussen de bomen – Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige lappendeken van bosanemoontjes en speenkruid tussen de bomen – Foto: ©Louis Fraanje

Bosanemoon is een echte lentebloem...

Bosanemoon is een echte lentebloem…

Fransien krijgt er geen genoeg van – Foto: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Het lijken net kleine eilandjes van geel en wit – Foto: ©Fransien Fraanje

Het lijken net kleine eilandjes van geel en wit – Foto: ©Fransien Fraanje

Voor zoiets ga je nou - letterlijk en figuurlijk - door de knieën – Foto: ©Louis Fraanje

Voor zoiets moois ga je nou – letterlijk en figuurlijk – door de knieën – Foto: ©Louis Fraanje

Den Hoorn

Als we de bloeiende bosanemonen en het speenkruid van alle kanten op de gevoelige plaat hebben vastgelegd, trekken we weer verder in de richting van Den Hoorn. Daar is het ook altijd erg mooi in deze tijd van het jaar, want dan bloeien de narcissen, hele velden vol en dan op de achtergrond het beroemde kerkje met de witte toren. Fransien  wringt zich dan in allerlei bochten te fotograferen, om alles er maar zo mooi mogelijk op te krijgen, uiteindelijk heb ik haar er dan ook maar eens zelf bij opgezet!

Prachtige velden met bloeiende narcissen en daarachter het witte kerkje van Den Hoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

Prachtige velden met bloeiende narcissen en daarachter het witte kerkje van Den Hoorn – Foto: ©Fransien Fraanje

Nou... Fransien, dan ook maar zelf er een keer bij op – Foto: ©Louis Fraanje

Nou… Fransien, dan ook maar zelf er een keer bij op – Foto: ©Louis Fraanje

Grote gele tapijten

Dit is toch heerlijk zo tussen de gele narcissen, het geeft een extra kleurig tintje aan onze vakantie op Texel, hoe meer bloemen er gaan bloeien, des te sterker wordt het Lente-gevoel.  De tulpenvelden zijn wereldberoemd maar de narcissen velden zijn minstens zo mooi. En overal op het eiland kom je nu deze kleurige velden met bloemen tegen en lijken het wel grote gele tapijten, die er zomaar voor de aardigheid neergelegd zijn, maar… niets is minder waar, het is gewoon business. En… hoewel wij het allemaal prachtig vinden, die kleine en zeldzame kleurrijke plekjes in het bos hebben ons hart gestolen!

Overal op het eiland kom je deze kleurige velden tegen – Foto: ©Fransien Fraanje

Overal op het eiland kom je deze kleurige velden tegen – Foto: ©Fransien Fraanje

Wonderful world

En tenslotte zeggen we tegen elkaar: “Wat een wonderschone wereld!”, of zoals het kunstwerk bij ons aan de muur in het vakantiehuisje: “And I think to myself, what a wonderful world”.  Een regel uit het schitterende lied van de inmiddels overleden Amerikaanse zanger Louis Armstrong. Als je het maar zien wil, dan is er – naast alle narigheid in de wereld – gelukkig ook nog heel veel moois!

Het kleine kunstwerk aan de muur van het vakantiehuisje – Foto: ©Louis Fraanje

Het kleine kunstwerk aan de muur van het vakantiehuisje – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Noordwaarts naar Texel – Deel 55

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk en beluister:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/05/04/noordwaarts-naar-texel-deel-54/