Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 144

De verrassing een Hubertus-mok - Foto: ©Ton Heekelaar

De verrassing een Hubertus-mok – Foto: ©Ton Heekelaar

Verrassing door Henny en Corrie van Soest op de Hoge Veluwe

Enige tijd geleden kregen wij, een vriendengroepje van het in Hoenderloo en wijde omgeving inmiddels wereldberoemde hert Hubertus, per e-mail een vriendelijk verzoek van Henny van Soest om een mooie foto (lees: lievelings-foto) van Hubertus hem te doen toekomen. Dan denkt men in eerste instantie: wat moet Henny daar nu mee? Vervolgens, ach waarom ook niet! En tot slot: als wij Henny daar een plezier mee doen, geluk er mee,….toch?

Vervolgens hoorden wij geruime tijd helemaal niets meer, zelfs niet of de gestuurde foto van “onze Huub” wel in goede orde waren ontvangen.

Wildbaanweg

Tot wij vorige week plotseling weer een teken van leven van Henny van Soest hebben mogen ontvangen. Hij nodigde ons namelijk uit voor een gezellige bijeenkomst aan de Wildbaanweg in het Nationaal Park De Hoge-Veluwe. De datum werd gepland op zaterdag 20 april jl. opdat een ieder aanwezig kon zijn. De locatie bleek bij wijze van spreken gelegen in de schaduw van het museum, daar waar de wereldberoemde schilderijen van Vincent van Gogh te bewonderen zijn. Tevens tijdens de bronstperiode der edelherten kan men de caperiolen van “Onze Huub” daar aan de Wildbaanweg bewonderen. Kennelijk bleek de locatie niet toevallig te zijn gekozen. Achteraf gezien bleek dat juist de inspiratiebron van Corrie van Soest! Daarover straks meer!

Een gedekte tafel met heerlijke appeltaart en een Hubertus-mok - Foto: ©Florus van den Berg

Een gedekte tafel met heerlijke appeltaart en een Hubertus-mok – Foto: ©Florus van den Berg

De bedoeling…

Omstreeks 15.00 uur die middag arriveerde het vriendengroepje, netjes op tijd op de afgesproken locatie. Onder een strakblauwe hemel en warme Lentezon werden wij ontvangen door een glunderende Henny en- Corrie van Soest. Wij zagen dat over één ter plaatse staande picknicktafels een prachtig tafellaken was gedrapeerd en in het midden opgesierd met een kleurrijk bloemstukje van miniatuur narcissen. Het uiterlijk gaf een feestelijk tintje met gevolg dat een ieder zich afvroeg: “Wat is hier de bedoeling van?”.

Edoch, de familie van Soest gaf geen sjoege… De gastheer en gastvrouw schonken koffie en trakteerde het gezelschap op een overheerlijk appelgebakje. Toen wij zo heerlijk zaten te smikkelen, vroeg plotseling de gastheer het woord. Terstond werd de onderlinge conversatie gestaakt opdat men weldra kon verwachten dat het geheim van de familie van Soest aanstaande was om te worden ontrafeld.

Henny van Soest tijdens zijn toespraak aan de Wildbaanweg - Foto: ©Florus van den Berg

Henny van Soest tijdens zijn toespraak aan de Wildbaanweg – Foto: ©Florus van den Berg

Samenvatting tafelrede

Henny liet weten dat hij zijn fotovrienden dankbaar was voor de prettige wijze waarop de fijne kneepjes van de natuurfotografie, alsmede het “reilen en zeilen” van Hubertus, hem zijn bijgebracht. Derhalve vond hij het een leuke geste om daar iets tegenover te stellen. Dat heeft Henny een tijd geleden in samenspraak met Corrie doen besluiten om -desgevraagd- aan een ieder een lievelingsfoto van Hubertus hen te laten doen toekomen. Met als gevolg dat thans een cadeautje voor een ieder op tafel staat. Hierna sloot Henny zijn tafelrede af met: “Beste vrienden, nogmaals heel hartelijk bedankt”.

Het zojuist ontvangen cadeautje wordt uitgepakt - Foto: ©Fransien Fraanje

Het zojuist ontvangen cadeautje wordt uitgepakt – Foto: ©Fransien Fraanje

Hubertus-mok

Gelijk als kinderen in spanning tijdens Sinterklaasavond was een ieder blij verrast wat inhoudelijk uit de verpakking tevoorschijn kwam. Geheel overdonderd zat een ieder bijzonder intens te kijken naar twee drink-mokken met een prachtig beschilderde afbeelding van een hert. Juist ja, “Onze Huub” was door Corrie op een heel creatieve en- artistieke wijze met verf en penseel op de mokken “vereeuwigd”. Daarbij mocht de H van Hubertus niet ontbreken, aldus Corrie. Nu is het de opsteller van dit verslag (met een kwinkslag) duidelijk geworden dat kennelijk de geest van de ieder bekende kunstschilder van o.a. “De Zonnebloemen” en “Aardappeleters”, alias ook bekend vanwege zijn afgesneden oor, nog steeds op de Veluwe ronddwaald…

Het groepje vrienden van "Hubertus" v.l.nr. staand Florus van den Berg, Louis Fraanje, Johan Jansen en Henny van Soest/zittend Jannie van den Berg, Fransien Fraanje, Jacqueline Jansen en Ton Heekelaar - Eigen foto

Het groepje vrienden van “Hubertus” v.l.nr. staand Florus van den Berg, Louis Fraanje, Johan Jansen en Henny van Soest/zittend Jannie van den Berg, Fransien Fraanje, Jacqueline Jansen en Ton Heekelaar – Eigen foto

Tot slot

Het bleef nog lang heel gezellig met een drankje en……afdeling sterke verhalen daar aan de Wildbaanweg op de Hoge Veluwe. Namens de vriendengroep van onze Huub, willen wij hierbij de familie van Soest heel hartelijk bedanken voor jullie creatieve en dankbare attentie.

Samenstelling en fotografie - Foto: ©Ton Heekelaar

Samenstelling en fotografie – Foto: ©Ton Heekelaar

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 145

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/04/24/het-legendarische-hert-hubertus-deel-144-2/