Noordwaarts naar Texel – Deel 50

Vuurtoren Texel

Struinen door bos en duinen en lekker uitwaaien bij de zee…

Op vrijdag 29 maart jl. was het dan eindelijk zover, tjonge wat verlangden wij er weer naar om het ons zo geliefde Waddeneiland Texel te gaan.  Dan is het gewoonweg heerlijk, om – na alle drukte en wederwaardigheden van de afgelopen maanden – eventjes alles van je af te kunnen schudden.

Voor een buitenstaander klinkt het misschien wat afgezaagd, maar… zodra de borden met het opschrift ‘Den Helder’ en ‘Veerboot naar Texel’ in beeld komen, begint bij ons beiden het bloed sneller te stromen

Met de veerboot "Texelstroom" naar het mooie eiland Texel – Foto: ©Fransien Fraanje

Met de veerboot “Texelstroom” naar het mooie eiland Texel – Foto: ©Fransien Fraanje

Vrijheidsgevoel

En als we dan uiteindelijk op de veerboot “Texelstroom” naar Texel zitten en wij de haven van Den Helder langzaam achter ons laten, valt het vrijheidsgevoel als een warme deken over ons heen.  Met een heerlijke lange week op het Waddeneiland Texel  in het vooruitzicht, kunnen wij ons geluk niet op, de vele meeuwen die rondom de veerboot zweven op de zeewind, geven ook ons – als het ware – vleugels.

Tientallen meeuwen die rondom de veerboot zweven op de zeewind – Foto: ©Fransien Fraanje

Tientallen meeuwen die rondom de veerboot zweven op de zeewind – Foto: ©Fransien Fraanje

Gemekker

Als we eenmaal vaste voet aan wal hebben gezet, maken we altijd eerste een verkenningsrondje over het eiland, overal in de weilanden zien we talloze pasgeboren lammetjes. Het nieuwe leven en… een ‘leven’ maken ze ook, tjonge wat een gemekker daar in de wei op Texel. Toch kunnen wij hier echt van genieten, het stralende zonnetje doet er nog een extra schepje bovenop, de temperatuur komt ruim boven de 15 graden uit, dit is het helemaal.

Op Texel zijn overal de pasgeboren lammetjes te bewonderen – Foto: ©Louis Fraanje

Op Texel zijn overal de pasgeboren lammetjes te bewonderen – Foto: ©Louis Fraanje

Weerzien met de vuurtoren bij de Cocksdorp – Foto: ©Fransien Fraanje

Weerzien met de vuurtoren bij De Cocksdorp – Foto: ©Fransien Fraanje

Dwalen

Als Fransien de vuurtoren bij De Cocksdorp in beeld krijgt, kijkt ze mij aan en glimlachend roept ze: “Nu is het pas echt vakantie, heerlijk en alles is geel van de bloeiende narcissen, een soort van voorloper naar Pasen!”  Een mooie zinspeling op dat prachtige feest wat weer in aantocht is. En een waar genot om straks weer met onze camera’s over het eiland te zwerven, door de duinen te dwalen en op het strand langs de vloedlijn te flaneren. Maar… nu eerst naar De Koog, spullen uitladen en even uitrusten aan de waterkant bij de sloot achter ons vakantiehuisje, waarbij we nog een tijdje genieten van de laatste zonnestralen.

De laatste zonnestralen boven de sloot achter ons vakantiehuisje – Foto: ©Louis Fraanje

De laatste zonnestralen boven de sloot achter ons vakantiehuisje – Foto: ©Louis Fraanje

Een gans vliegt over ons heen tijdens het vlammende avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

Een gans vliegt over ons heen tijdens het vlammende avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Het is een heerlijke avond en als de zon eenmaal achter de horizon is verdwenen, kleurt de avondhemel vlammend rood, wij worden er ‘stil’ van en laten het allemaal even op ons inwerken. Maar… niet voor lang, want plotseling komt er een luid gakkende gans over ons heen vliegen. En… is het gedaan met de stilte, razendsnel grijp ik mijn camera en leg ik dit prachtige beeld vast op de gevoelige plaat.
“Zo, de stilte is misschien even voorbij, maar… de eerste klap is een daalder waard,” zeg ik tegen Fransien, “mooier begin van de vakantie kun je je toch eigenlijk niet wensen?” 

Lees ook: Noordwaarts naar Texel – Deel 51

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/04/12/noordwaarts-naar-texel-deel-50/