Zo’n 200 bezoekers in de “Essenburcht”!

Ondanks de winterse weersomstandigheden toch een volle bak in Kootwijkerbroek!

Zo’n 200 bezoekers uit alle delen van de Veluwe waren naar Kootwijkerbroek gekomen om de lezing “Landleven op de Veluwe” bij te wonen, zelfs vanuit Epe en Heerde waren oude bekenden van Fraanje, speciaal voor de lezing hier naartoe gekomen.

“Onvoorstelbaar, en dan ook nog met deze winterse weersomstandigheden, geweldig toch!  Dat er op deze winteravond zoveel belangstelling is voor de dialezing ‘Landleven op de Veluwe’ van Louis Fraanje, dit is echt overweldigend”, aldus beheerder Kees van Wolfswinkel.

Verhalenverteller Fraanje zorgde er met zijn mooie woordspelingen wel voor, dat het publiek niet teleurgesteld werd, want hij was weer helemaal in vorm en hield een gloedvolle, humoristische dialezing.

Zo’n 200 bezoekers in de grote zaal van de Essenburcht, een gezellige boel. Foto: ©Fransien Fraanje

Mooie beelden en veel herkenning maakten deze sfeervolle avond tot een groot succes! Foto: ©Fransien Fraanje

Veel interactie in de zaal Foto: ©Fransien Fraanje

Kees van Wolfswinkel was zeer tevreden met de hoge opkomst…

er moesten weer extra stoelen bij – Foto’s: ©Fransien Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Geslaagde avond

Aan de hand van de prachtige fotografie van zijn hand, en die van zijn echtgenote Fransien, werden de bezoekers in woord en beeld meegenomen over de Veluwe. Hij liet hen als het ware over zijn schouder meekijken, wanneer hij binnenstapte bij allerlei markante Veluwenaren. Bij sommigen had de tijd echt stilgestaan en stapte je – als het ware – honderd jaar terug in de tijd.

Met veel geduld, liefde en respect voor het verleden, nam hij zijn publiek mee naar de tijd van vroeger, waarin alles nog kleinschalig was en niet zo gehaast als tegenwoordig. Fraanje vertelde ook veel over zijn eigen jeugd in zijn geboortedorp Barneveld, bekende plekjes vanuit die tijd riepen bij de mensen in de zaal  veel herinneringen op.  Een avond die – aan de reacties te beoordelen – zeker ten volle geslaagd was!

“De Essenburcht”  –  Schoonbeekhof 1   –  3774 DA   Kootwijkerbroek

_______________________________________________________________________________________________

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/01/25/zon-200-bezoekers-in-de-essenburcht/