Kinderen op de Kraatsweg in het Binnenveld

Jac. Gazenbeek portretfoto

Jac. Gazenbeek met alpinopet –  Foto: ©Archief JGS

Oproep – Wie o wie herkent de kinderen op onderstaande foto?

Wij denken dat het ergens halverwege de Kraatsweg in het Binnenveld moet zijn, vanaf de Harsloweg richting de Rijnsteeg gerekend.

De foto zou in de periode 1957-1959 gemaakt zijn door de bekende Veluwse schrijver en fotograaf Jac. Gazenbeek, hij had toen ook al een aantal boeken op zijn naam staan en was bezig met het boek “Gouden baken in groene vallei” : 50 jaar Coöperatie Woudenberg/Maarn, dat in 1959 verscheen.

Maar… er is ook een mogelijkheid, dat de foto al eerder gemaakt is en Gazenbeek hem bij een krantenartikel gebruikt heeft! 

Vanaf 1946 tot 1954 was Jac. Gazenbeek hoofdredacteur van de Edesche Courant,  maar ook daarna bleef hij artikelen schrijven voor de krant en leverde daarbij eigen fotomateriaal.
In die tijd droeg Jac. Gazenbeek vrij regelmatig een alpinopet op het hoofd, daarbij fotgrafeerde hij met een Rolleiflex Compur Rapid camera.

Kinderen wandelen op de Kraatsweg in het Binnenveld – Foto: ©Jac. Gazenbeek

Herinnering…

Tijdens de voorbereiding van het betreffende boek in 1958 zwierf hij vaak door dit gebied en maakte veel foto’s, mede ook daarom vragen wij ons af wat de aanleiding voor deze foto is geweest.

In het boek zelf komt deze foto niet voor en wordt ook verder niets geschreven over het Binnenveld.  Maar Gazenbeek schreef toen wel voor de Edesche Courant, dus zou het misschien best kunnen, dat de foto bij een krantenartikel heeft gestaan.

Raadsels…

Allemaal raadsels die wij graag op willen lossen, maar het leukst zou natuurlijk zijn, als het meisje en de jongen zichzelf zouden herkennen op de foto, ook al zijn ze van achteren gefotografeerd. En natuurlijk of zij zich nog iets kunnen herinneren van die meneer met de camera?

De kop van de Edesche Courant in 1950 met hoofdredacteur Jac. Gazenbeek

Jac. Gazenbeek portretfoto plus camera

Jac. Gazenbeek met zijn Rolleiflex Compur Rapid camera – Foto: ©Archief Jac. Gazenbeekstichting

Oproep…

Mocht u zich nog iets kunnen herinneren,
of de personen op de foto herkennen!

Wilt u dan contact op met ons opnemen?

Email redactie: info@de-veluwenaar.nl 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2019/01/09/kinderen-op-de-kraatsweg-in-het-binnenveld/