Herten en zwijnen bij Hoog Buurlo – Deel 2 – Slot

Er verschijnt een oneven 14-ender op de wildweide…

Na verloop van tijd, zien we wat donkere schaduwen in het struikgewas tussen de bomen en dan zien we ook een gewei bewegen. Dan gaat het ineens allemaal heel snel en staat er een hert in de bosrand, met naast hem een hinde, maar hij heeft alleen maar oog voor de dieren op de wildweide.  Het duurt dan ook niet lang, of hij wandelt in hun richting, als we nog eens goed kijken, blijkt het een oneven 14-ender te zijn, met rechts 7 en links 6 enden.

Ineens stond daar een hert in de bosrand, met naast hem een hinde – Foto: ©Louis Fraanje

Het hert loopt de wildweide op…

… het is een 14-ender – Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Heel even staat hij stil en kijkt in onze richting – Foto: ©Louis Fraanje

We zijn benieuwd

Als hij stilstaat kunnen we hem op ons gemak heel even goed bekijken, een mooi hert en zo op het eerste gezicht te zien, heeft hij weinig geleden tijdens de afgelopen bronsttijd.  Maar ja… wij zijn natuurlijk benieuwd of hij nog wat gaat ondernemen vanavond, het mag dan wel afgelopen zijn met de bronst, maar je weet het maar nooit. Onderweg naar het kleine roedel op de wildweide, passeert hij het kalf dat daar op de grond wat aan het uitrusten is.

Het hert heeft totaal geen oog voor het kalf – Foto: ©Louis Fraanje

De hinde heeft zijn belangstelling gewekt – Foto: ©Louis Fraanje

Geen van de hindes heeft belangstelling voor het hert – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte…

Weinig actie dus op deze avond zo halverwege de maand oktober, toch blijven we op ons plekje zitten, want later op de avond verschijnen er wilde zwijnen op het toneel en zelfs nog een hert. Dit laatste gedeelte heb ik, vanwege het weinige licht, op film vastgelegd. (Zie onder).

Bekijk het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/11/03/herten-en-zwijnen-bij-hoog-buurlo-deel-2-slot/