WAD; overleven op de grens van water en land

WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien

Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film. WAD; overleven op de grens van water en land is een ode aan het waddengebied. WAD wordt de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied.

Ruben Smit en zijn crew laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is.

Geen Antarctica

De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op de Waddenzee vlakbij bij Terschelling. Een film die dit unieke en zeer dynamische natuurgebied in beeld brengt als nooit tevoren; van de microscopisch kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond.

Beeld van zonsopkomst uit de film van Ruben Smit “WAD” – Foto: ©Ruben Smit

Alle perspectieven

Met de nieuwste apparatuur en filmtechnieken, zoals; timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen.

Lepelaar komt net aanvliegen bij het nest met jongen – Foto: ©Ruben Smit

Ruben Smit:

Het Waddengebied verdiende al jaren een echte, goede natuurfilm. Al vóór De Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het Waddengebied is rauw en puur – in al haar schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot, waarvan we wisten dat het er was, maar ook dat het vreselijk moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is,… dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookje, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.’

De Nederlandse natuurfilmer Ruben Smit tijdens de opnamen voor WAD – – Foto: ©Ruben Smit Productions

Volg WAD via: Facebook: https://www.facebook.com/WADfilm
Instagram: https://www.instagram.com/WADfilm
Twitter: https://www.twitter.com/WADdefilm
Website: https://www.WADfilm.nl/ Nieuwsbrief: https://www.WADfilm.nl/nieuwsbrieven

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/10/26/wad-overleven-op-de-grens-van-water-en-land/