Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 127

Hubertus deed gisteravond, wat er van hem verwacht werd tijdens de bronst…

Het was eigenlijk de hele avond erg rustig langs de Wildbaanweg op de Hoge Veluwe, er liepen wat hindes maar geen Hubertus. Dus zijn we nog even naar Reemsterveld gereden, daar liepen ongeveer zo’n veertig stuks kaalwild. Het plaatshert nam op een gegeven moment wat hindes mee naar achteren en verder dus weinig te beleven. Inmiddels was het al zeven uur geweest en we besloten nog even weer aan de Wildbaanweg te gaan kijken, of daar misschien nog wat te beleven was. Toen wij daar arriveerden, stonden er nog maar enkele mensen te kijken, de meeste waren al naar huis.

Ineens komt daar Hubertus het bos uit – Foto: ©Florus van den Berg

Oergebeuren

En wat denk je, komt Hubertus uit het bos tevoorschijn, kijkt even om zich heen en als hij dan een hinde ontdekt, die blijkbaar tochtig( bereid) is, neemt hij direct zijn kans waar en wordt zij beslagen. Een jaarlijks terugkerend oergebeuren in de dierenwereld, zoals het al honderden jaren pleegt te gaan.

Hubertus neemt zijn kans waar en beslaat de tochtige hinde – Foto: ©Florus van den Berg

Het beslaan van de hinde gaat allemaal op volle snelheid – Foto: ©Florus van den Berg

Als de grote overwinnaar rent Hubertus over het veld – Foto: ©Florus van den Berg

Een ‘echte’ kerel

Als Hubertus zijn voortplantingsplicht gedaan heeft, rent hij als de grote overwinnaar over het open veld, het lijkt wel op een voetballer die net gescoord heeft. Maar… hiermee bewijst Hubertus wel, dat hij geen ‘watje’ is, zoals je sommigen weleens hoort praten, zeer zeker niet. Voor ons is hij een echte ‘bikkel’ die weet wat hij wil en zich van niets en niemand iets aantrekt.  Met spanning kijken we uit deze komende tijd hoe lang hij zich zal handhaven op de bronstplaats!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 128

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/09/14/het-legendarische-hert-hubertus-deel-127/