Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 125

In de nacht van 9 op 10 september is Hubertus naar de bronst-arena op de Wildbaanweg aangekomen

Ja… hoor, Hubertus is afgelopen maandag 10 september op de Wildbaanweg aangekomen en een dag later waren wij in de gelegenheid om te gaan kijken.  Zo tegen de klok van vieren was ik dinsdagmiddag gearriveerd en ongeveer een half uurtje later kwamen wat hindes en kalveren uit de dekking tevoorschijn. Maar van Hubertus nog geen enkel spoor te bekennen, dat zou nog wel even kunnen duren, bleek achteraf.

Een klein roedel kaalwild is in aantocht op de Wildbaanweg – Foto: ©Louis Fraanje

De bronst-arena

Ondertussen kwam de boswachter voeren en dat bracht wat leven in de brouwerij, want toen hij was vertrokken kwamen er meerdere hindes tevoorschijn en… tot onze grote verbazing ook het ons zo bekende hert Hubertus. Tenminste… het is altijd weer een verrassing om hem – na zo’n lange tijd – weer de arena van de wildbaan binnen te zien treden!

En even later betreedt ook Hubertus de bronst-arena – Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus heeft nog geen aanstalten gemaakt in de richting van de dames – Foto: ©Louis Fraanje

Af en toe likt hij eens langs zijn bovenlip, maar daar blijft het bij – Foto: ©Louis Fraanje

Capriolen

Toch gaat het allemaal wat traag en heeft hij nauwelijks enige belangstelling voor het vrouwelijk schoon, tenminste zo lijkt het op het eerste gezicht. Wel likt hij zo af en toe langs zijn bovenlip en toe stoeit hij wat in de zoel met water, maar daar blijft het dan ook bij. Vervolgens laat hij zich dan op de grond zakken en blijft het rustig, nou ja… rustig, het jonge spul vermaakt zich wel in het water van de zoel en haalt de gekste capriolen uit.

Een kalf maakt wat rare bokkesprongen in het water van de zoel – Foto: ©Louis Fraanje

Dan staan er ineens twee hindes bij Hubertus, hun blik is gericht op de bosrand – Foto: ©Louis Fraanje

Op onderzoek…

Inmiddels waren ook onze natuurvrienden uit Florus en Jannie Harskamp en Johan en Jacqueline uit Barneveld aangekomen en – last but not least – Henny van Soest uit Lunteren en onze woudloper uit Ton Heekelaar uit Velp waren ook weer van de partij.
Na verloop van tijd komen er twee hindes bij Hubertus staan, hun blik is gericht op de bosrand, maar wat ze zien is voor ons nog onduidelijk, ook Hubertus is nu een en al aandacht. Maar… wat het dan ook mag zijn, we komen er niet zomaar achter, dus gaan we op onderzoek uit…

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 126

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/09/13/het-legendarische-hert-hubertus-deel-125/