Opnamen nieuwe natuurfilm =HABITAT= in volle gang!

Mooi is niet goed genoeg…

Momenteel werken Henk en Janetta aan hun nieuwe natuurfilm =HABITAT=, een film die geheel zal worden opgenomen in het Nationaal Park Drentsche Aa. Eind 2019/begin 2020 hopen de natuurfilmers hun project te voltooien.

Bevlogen natuurfilmers Henk en Janetta Bos uit Drenthe – Foto: ©Nighthawk Productions

Bijzonder project

Henk en Janetta laten geen gelegenheid voorbij gaan om hun bijzondere project in goede banen te leiden. Henk: “We gaan het tweede jaar in wat opnamen betreft, al kun je eigenlijk wel zeggen dat vorig jaar voor een groot deel nog in het teken stond van het enorme succes van Wildernis in Drenthe. Mede daardoor was er destijds wat minder ruimte om ons volledig op het vergaren van beelden te richten. Dat hopen we dit jaar een beetje goed te maken”.

Unieke film over een uniek gebied in ons land: het Nationaal Park Drentsche Aa – Foto: ©Nighthawk Productions

Gezonde werkdruk

“We liggen redelijk op schema. =HABITAT= is natuurlijk ook weer een enorm project voor ons beiden en dan weet je dat je elke dag weer aan de bak moet. Maar eigenlijk ligt die druk ons wel. We houden beiden van een gezonde werkdruk die ons steeds weer stimuleert om enkel met het beste genoegen te nemen. Als je de natuur van zo’n bijzonder gebied op een geheel eigen wijze in beelden wilt vertalen en daarbij enkele prachtige verhalen wilt vertellen, moet je natuurlijk altijd streven naar het ultieme dat binnen je mogelijkheden ligt. Daar hebben we de afgelopen jaren een gouden regel van gemaakt. ‘Mooi’ is dan voor ons ook net niet goed genoeg”.

De koekoek is een prachtige, moeilijk te filmen, vogel – Foto: ©Nighthawk Productions

De koekoek

De koekoek heeft altijd tot de verbeelding van velen gesproken. Toch weten weinig mensen hoe deze vogel er werkelijk uitziet. Dat hij eieren in de nesten van andere vogels deponeert is ook bekend maar het verhaal rondom deze prachtige, moeilijk te filmen, vogel is een wonder van de natuur!

Altijd op zoek naar plekken/momenten om deze vervolgens zo mooi mogelijk in beeld te brengen… – Foto: ©Nighthawk Productions

Ambassadeurs van de Drentse natuur

Wie ook maar een klein beetje bekend is met het werk van de bevlogen Drentse natuurfilmers weet inmiddels dat het duo met hart en ziel te werk gaat. Niet voor niets worden ze gezien als gepassioneerde ambassadeurs van de Drentse natuur.

Meer info:  Making of … =HABITAT=>

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/09/06/opnamen-nieuwe-natuurfilm-habitat-in-volle-gang/