Ochtendgloren op de Veluwe

Een geluksmoment en een geluksvogel…

Vanmorgen om 05.33 uur stond ik buiten te genieten van het ochtendgloren, gewoon omdat het dan altijd zo heerlijk rustig is en de vogels langzaam wakker worden en van zich laten horen. Op de ene of andere manier trekt mij dat, het raakt mij en vol bewondering begroet ik – als vroege vogel – deze nieuwe morgen. Daar kwam vanmorgen nog even een extra geluksmomentje bij, toen er vanuit het niets een zwarte kraai al krassend door het beeld kwam vliegen, geweldig. Ik ervoer het totaal niet als storend, in geen geval!

1 foto 1 Ochtendgloren Veluwe

Ochtendgloren op de Veluwe en daar dwars doorheen vliegend een zwarte kraai – Foto: ©Louis Fraanje

Sfeervol natuurmoment

De grote lichtbundels van de stijgende morgenzon, geven het geheel nog eens een extra dimensie en constant veranderen de kleuren aan de ochtendhemel. En dan is er het moment dat de zon net achter een uitloper van een wolk verdwijnt, een schitterend moment waar je stil van wordt. Wat een sfeervol natuurmoment op deze vroege morgen op de eerste dag in augustus!

2 foto 2 Ochtendgloren Veluwe

Het moment dat de zon net achter een uitloper van een wolk verdwijnt – Foto: ©Louis Fraanje

Genieten en koesteren

Als ik al dit moois zo ademloos sta te bewonderen, dan voel ik mij een echte ‘geluksvogel’en tel ik mijn zegeningen en denk ik tegelijkertijd de Schepper van dit alles. Vooral nu met de droogte die er overal heerst in Europa, worden we weer eens met onze neus op de feiten gedrukt. Wij mensen denken alles in eigen hand te hebben, nou… het tegendeel wordt ons dagelijks voorgeschoteld door de media.
Daarom is het veel beter, om in stilte van deze ‘gouden’ momenten te genieten en zo’n nieuwe dag die tot leven komt, te zien als een ‘groot’ geschenk voor een ‘klein’ mensje zoals ik!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/08/01/ochtendgloren-op-de-veluwe-2/