Barneveldse natuurkenner Gerrit de Graaff 85 jaar!

Natuurkenner Gerrit de Graaff - Foto: ©Louis Fraanje

Natuurkenner Gerrit de Graaff – Foto: ©Louis Fraanje

Duizendpoot, globetrotter en ambassadeur van de natuur

Gerrit de Graaff, wie kent deze geboren en getogen Veluwenaar eigenlijk niet. Eergisteren op donderdag 26 juli 2018 bereikte deze Barneveldse natuurkenner de gezegende leeftijd van 85 jaar!.

Alhoewel hij al jarenlang een eigen natuurrubriek in de Barneveldse Krant heeft, afgelopen zaterdag alweer  aflevering 624 en veel van die verhalen ook op ons weblog verschijnen,  schreef hij daarnaast ook een aantal boeken en heeft hij verscheidene natuurkalenders op zijn naam staan, teveel om op te noemen.

Niet klagen

Een bekende uitspraak van De Graaff: “Ik klaag niet over wat verdwenen is, maar klamp mij vast aan wat er nog over is. Daar prik ik mij vooral op vast”.
Maar toch zitten er heel wat foto’s in zijn archief, die nu absoluut niet meer gemaakt kunnen worden.

Globetrotter

En hij blijft maar bezig en steeds weer komen er nieuwe foto’s en verhalen bij, een druk baasje die – zolang zijn gezondheid het toelaat – zeker niet bij de pakken gaat neerzitten.

Toen wij onlangs bij hem op visite waren, hebben we nog heel veel oude herinneringen opgehaald en werkte zijn enthousiasme nog altijd zeer aanstekelijk.

Samen met zijn vrouw Tiny heeft hij de wereld over gezworven, om de schoonheid en de soortenrijkdom met eigen ogen te zien.

Gerrit de Graaff is een globetrotter en duizendpoot en wij wensen hem nog vele jaren toe als ambassadeur van de natuur!

Vanaf deze plaats willen wij Gerrit de Graaff van harte feliciteren en nog heel veel gelukkige en gezonde jaren toewensen!

______________________________________________________________________________________________________________________

Meer over: Gerrit de Graaff “Van nature gedreven”

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Groen in de liefde / Omroep Gelderland 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/07/28/barneveldse-natuurkenner-gerrit-de-graaff-is-85-jaar-geworden/