Het Nieuwe Hart van De Hoge Veluwe

Nieuwbouw Hoge Veluwe officieel van start

HOENDERLOO – Vrijdagmiddag 6 juni jl. om 14.30 uur gaven Bea Schouten, gedeputeerde van provincie Gelderland en René Verhulst, burgemeester van gemeente Ede, het officiële startsein voor het realiseren van het Nieuwe Hart van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Gekleed in veiligheidshelm en –vest legden zij symbolisch de eerste strook van de fundering voor het nieuwe centrumgebouw. (Zie foto)

Onder meer de architecten, aannemer Rots Bouw B.V., ingenieurs- en adviesbureau Antea Group, enkele medewerkers, de Ondernemingsraad en enkele leden van de Raad van Toezicht en de Raad van Advies van de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe waren aanwezig bij dit feestelijke moment.

Symbolisch wordt de eerste strook van de fundering voor het nieuwe centrumgebouw gelegd - Foto: ©Hoge Veluwe

Symbolisch wordt de eerste strook van de fundering voor het nieuwe centrumgebouw gelegd – Foto: ©Hoge Veluwe

99 Magazine

Namens Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe reikte directeur Seger van Voorst tot Voorst de eerste editie van een speciaal magazine over 99 jaar architectuur in het Park uit aan de gedeputeerde en de burgemeester.

Anton en Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het Park, brachten natuur en kunst ‘tot nut en genot der gemeenschap’ bijeen, met als icoon het Jachthuis Sint Hubertus dat in 1920 werd geopend. In 2019, 99 jaar later, voltooit het Park de bouw van een nieuw iconisch gebouw. Om dat te vieren geeft het Park een magazine uit dat on- en offline verschijnt in 6 edities, vanaf vandaag.

Exterieur nieuwbouw Hoge Veluwe - Foto: ©Hoge Veluwe

Exterieur nieuwbouw Hoge Veluwe – Foto: ©Hoge Veluwe

Het Nieuwe Hart van De Hoge Veluwe

Het nieuwe Centrumgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt het hart van het Park, de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het multifunctionele gebouw zal het Parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de Parkwinkel huisvesten. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond, terwijl Antea Group verantwoordelijk is voor de uitvoering. Het nieuwbouwproject is mede tot stand gekomen dankzij aanzienlijke bijdragen van de Provincie Gelderland, sponsors, begunstigers, fondsen en particulieren.

Meer info: hogeveluwe.nl 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/07/07/het-nieuwe-hart-van-de-hoge-veluwe/