Spechtenspektakel op de Veluwe – Deel 2 – Slot

Vreemde vogels aan de deur in het bos

Eigenlijk was ik van plan om huiswaarts te keren, maar dan… ineens zie ik een kleine vogel bij het spechtengat landen. Het blijkt een Bonte Vliegenvanger te zijn, maar wat die nou komt doen… ik zou het niet weten. Heel even zit hij voor het gat te kijken, maar dan bedenkt hij zich en vliegt weer weg.

Dan… ineens zie ik een kleine vogel bij het spechtengat, het is een Bonte Vliegenvanger – Foto: ©Louis Fraanje

Hij hangt even in de lucht en land dan keurig in de opening – Foto: ©Louis Fraanje

Heel even zit hij in de opening en is even later weer verdwenen – Foto: ©Louis Fraanje

Spechten en Boomklevers

Later vernam ik van Arnold van Harn, dat de Bonte Vliegenvanger iets verderop in een vogelhuisje zijn intrek had genomen. Blijkbaar was hij dus op zoek geweest naar een woning, die heeft hij dus nu gevonden.
Na dit alles keer ik tevreden huiswaarts! De familie van Harn stuurde later nog een stukje film, waarop de jonge spechten al wat groter waren. Op hetzelfde filmpje stonden ook nog Boomklevers die een spechtengat gekraakt hadden en druk bezig waren om hun jongen te voeren. Onderaan kunt u het filmpje bekijken.

*********************************************************************************************************************

Spechtengezinnetje op de Hoge Veluwe

Onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg hadden ook een spechtenhol ontdekt, dat niet zo heel ver verwijdert van de ingang bij Hoenderloo in een boom zat. Hierbij was ook al heel goed het jong te zien, met zijn rode petje op. Hier kwamen de ouders wat vaker voeren en konden zij dat heel mooi vastleggen.

Het jonge spechtje zit al met smart te wachten – Foto: ©Florus van den Berg

De kleine met het rode petje is er klaar voor…

… zelfs een hele snavel vol – Foto’s: ©Florus van den Berg

https://www.youtube.com/watch?v=EJmH1COWUcoRazendsnel gaat dat voeren, wat een schrok-op zeg – Foto: ©Florus van den Berg

______________________________________________________________________________________________________________________Bekijk hier het filmpje met alle ervaringen:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/06/14/spechtenspektakel-op-de-veluwe-deel-2-slot/