Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 112

Een korte ontmoeting met Hubertus, die eindigde met twee vechtende buizerds

Onze ontmoeting gistermorgen met Hubertus op de Hoge Veluwe, was kort maar hevig, want ineens stak hij vlak voor ons de weg over. Eenmaal weer tussen de lekkere groene blaadjes van de Amerikaanse eiken, liep hij al smullend, links en rechts de heuvel op en verdween even later in de dekking van het bos.  Gelukkig konden we nog net even een paar foto’s maken en heeft Jannie hem kunnen filmen.

Hubertus steekt vlak voor ons de weg over - Foto: ©Florus van den Berg

Hubertus steekt vlak voor ons de weg over – Foto: ©Florus van den Berg

Heel even staat hij - besluiteloos - langs de kant van de weg - Foto: ©Florus van den Berg

Heel even staat hij – besluiteloos – langs de kant van de weg – Foto: ©Florus van den Berg

Even later verdween Hubertus in de dekking van het bos.- Foto: ©Florus van den Berg

Even later verdween Hubertus in de dekking van het bos – Foto: ©Florus van den Berg

*********************************************************************************************************************

Vechtende buizerds

Terwijl we nog bezig zijn om onze spullen in te pakken,  gebeurt er iets dat direct onze aandacht opeist, want ietsje verderop horen we ineens een geschreeuw en zien we twee buizerds, die elkaar te lijf gaan.  De ene buizerd houdt de andere in bedwang met zijn snavel, tenminste zo lijkt het van een afstand.

Met de snavels en klauwen houden ze elkaar in bedwang - Foto: ©Florus van den Berg

Met de snavels en klauwen houden ze elkaar in bedwang – Foto: ©Florus van den Berg

Confrontatie

Als we wat dichterbij komen, zien we dat ze elkaar ook met hun klauwen vast hebben, het is dus heel duidelijk ‘menens’ deze confrontatie. Maar waarom… ze aan het vechten zijn, is ons niet helemaal duidelijk. Misschien om het territorium… om een vrouwtje misschien, wie zal het zeggen, maar dat het er zeker niet zachtzinnig aan toe gaat, dat kan zelfs een kind nog wel zien.

In alle hevigheid is de strijd losgebarsten - Foto: ©Florus van den Berg

In alle hevigheid is de strijd losgebarsten – Foto: ©Florus van den Berg

Vechtend en vliegend

In alle hevigheid is de strijd losgebarsten en of ze ons nu wel of niet in de gaten hebben, dat doet er blijkbaar niet toe, het gevecht gaat gewoon door.  Mocht de ontmoeting met Hubertus dan maar van korte duur zijn, dit spektakel maakt alles weer goed. Uiteindelijk gaan ze er al vechtend en half vliegend vandoor, maar gelukkig hebben we het allemaal vast kunnen leggen op de gevoelige plaat!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 113

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/04/30/legendarische-hert-hubertus-deel-112/