Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 113

Hubertus steekt zichzelf naar de ‘kroon’…

Je kunt nu al heel duidelijk het begin van de kroonvorming in het gewei van Hubertus zien, het begint zich alweer te splitsen, dus… nu begint het dan ook echt spannend te worden wat zich daar bovenin  gaat vormen. Zoiets is ieder jaar weer een ‘uniek’ natuurgebeuren bij de edelherten, zo ook bij Hubertus.

Een rustig etende Hubertus op de weide bij het pompgebouw - Foto: ©Florus van den Berg

Een rustig etende Hubertus op de weide bij het pompgebouw – Foto: ©Florus van den Berg

Kikkerconcert

Wij hadden hem de afgelopen week al staan observeren in de buurt van het pompgebouw in het park. Op de achtergrond weerklonk een koor van groene kikkers, het was een gekwaak van jewelste. Toen plotseling vanuit het ISK de Harskamp de mitrailleurs begonnen te ratelen, stopte het kikkerconcert abrupt. Jannie heeft dat nog gefilmd, dat kun je onderaan het verhaaltje bekijken.

Nou... dan er maar overheen, dat moet toch lukken... - Foto: ©Florus van den Berg

Nou… dan er maar overheen, dat moet toch lukken… – Foto: ©Florus van den Berg

Huub... daar ga je dan...

Huub… daar ga je dan…

...zie je nou wel... geen probleem - Foto: ©Florus van den Berg

…zie je nou wel… geen probleem – Foto: ©Florus van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

Het is gelukt

Gisteren zagen we hem weer op dezelfde plek en ondanks alle publieke belangstelling op deze zondag, gaat hij zijn eigen gang en trekt zich er echt totaal niets van aan. Maar… op een gegeven ogenblik had Hubertus blijkbaar genoeg van het gras gegeten en wandelde rustig naar de bosrand, daar aangekomen voor het lage raster bedacht hij zich geen moment en sprong met het grootste gemak er overheen. Daar in het bos met Amerikaanse eiken kon hij zijn buikje dik eten met de sappige groene blaadjes en dat deed hij dan ook met volle overgave.

Eten... eten... en nog eens eten, dag in dag uit - Foto: ©Florus van den Berg

Eten… eten… en nog eens eten, dag in dag uit – Foto: ©Florus van den Berg

Het begin van de kroonvorming is al goed zichtbaar - Foto: ©Florus van den Berg

Het begin van de kroonvorming is al goed zichtbaar – Foto: ©Florus van den Berg

Commotie…

Ondanks alle commotie die er ontstaan is rond Hubertus, blijven wij hem op afstand volgen. Ook natuurliefhebber Louis Fraanje is daar heel duidelijk over, hij zegt: “Wat is er eigenlijk mis mee, dat zoveel mensen op De Hoge Veluwe zoveel plezier beleven aan dit dier?  Als iedereen zijn of haar verantwoording neemt en zich gewoon aan de regels blijft houden!  Als iemand dit prachtige dier wil fotograferen en daarbij voldoende afstand bewaard, is daar toch helemaal totaal niets mis mee? Laten we elkaar blijven respecteren en elkaar ook a.u.b. iets gunnen, want er is al zoveel narigheid in de wereld!”

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 114

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/05/07/legendarische-hert-hubertus-deel-113/