Ransuil in de Veensteeg

Ontmoeting met de ransuil in het Binnenveld…

Op één van mijn natuur-omzwervingen kwam ik op maandagavond 16-april-2018 in het Binnenveld bij Bennekom terecht en wel bij de Veensteeg, ook wel “De Groene Kathedraal” genoemd, een groepje vogelaars tegen. Voor de goede orde: dat is die majestueuze populieren laan waar Louis Fraanje eerder op de weblog van De Veluwenaar zijn verontwaardiging over heeft geuit opdat de gemeente Wageningen voornemens was/is om die prachtige bomenrij de kappen!

De prachtige Veensteeg met zijn hoge populieren in het Binnenveld - Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige Veensteeg met zijn hoge populieren in het Binnenveld – Foto: ©Louis Fraanje

Een ransuil

Die natuurliefhebbers keken met de verrekijker omhoog naar één van de populieren. Direct was -uiteraard- mijn belangstelling gewekt en vroeg: “Wat zien wij?” Een educatief antwoord volgde: “Kijk, daar zit een ransuil”. Dat was niet aan dovemansoren besteed waarop ik direct mijn fotoapparatuur in stelling heb gebracht. Daarbij had ik geluk dat het zicht via de telelens naar mijn object niet geblokkeerd werd door hinderlijke takjes.  ( Zie foto’s onder…)

Ransuil hoog in de populier...

Ransuil hoog in de populier…

Ransuil - Foto's: ©Ton Heekelaar

– Foto’s: ©Ton Heekelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verenborstpartij

Onder een andere hoek fotograferen bleek een lastige opgaaf wegens overbelichting. Desondanks was ik dermate gebiologeerd vanwege de briljante tekening van de verenborstpartij dat ik ook deze plaat U niet wil onthouden. (Zie foto onder…)

Een lastige positie voor de fotograaf - Foto: ©Ton Heekelaar

Mooie plek voor de ransuil, maar een lastige positie voor de fotograaf – Foto: ©Ton Heekelaar

Tot slot…

Nadat het groepje vogelaars kennelijk voldoende aantekeningen van de ransuil hadden gemaakt, zag ik dat zij een eindje verder een jagende velduil in het open veld over een lila/roze gekleurd tapijt van Pinksterbloemen hadden gespot. De afstand om ook deze grijpvogel nog mee te kunnen platen bleek helaas te groot. Tevens begon de grote buitenlamp te minderen en werd het tijd om -“met mijn buit”- met een goed gevoel huiswaarts te keren…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/04/25/ransuil-in-de-veensteeg/