Meer te weten komen over Ree- en Roodwild

NIEUW BOEK

Voor een ieder die meer wil weten over reeën en edelherten en de Duitse taal goed beheerst, is dit het complete standaardwerk!

“Jagdpraxis – Reh- und Rotwild”

Het beschermen en beheren van reeën en edelherten behoren tot de belangrijkste taken van de jager. Op basis van de huidige kennis informeert de gerenommeerde en erkende hoefwild-expert Kurt Menzel over alles wat de beoefenaar moet weten over de manier van leven, de biologie, het beheer en de verantwoorde jacht op deze soorten.

Prijs  €  24,99 

Formaat: 24,6 x 17,8 cm
Inhoud: 336 pagina’s; 175 kleurenfoto’s, 17 kleurtekeningen, 2 zw-tekeningen

Meer info m.b.t. bestellen:  Jagdpraxis Reh- und Rotwild von Kurt Menzel – Buch – buecher.de

______________________________________________________________________________________________________________________

Over de auteur: Kurt Menzel

DSC_7001 - kopie

Forstdirector Dr. Kurt Menzel – ©Eigen foto

Gepassioneerde wildkenner 

Forstdirector Dr. Kurt Menzel, is een gepassioneerde wildkenner, jager, fotograaf en natuurliefhebber. Een man met een jarenlange praktijk-ervaring op alle het gebied van wild en natuur, zowel op de Lüneburger Heide als ver daarbuiten.

Het roodwild is ongetwijfeld het meest indrukwekkende en aantrekkelijkste jachtwild in Centraal-Europa. In onze zeer diverse en soms uitgestrekte landschappen is het duurzaam beheer en de verantwoorde jacht op ree- en roodwild, alsmede ook het zwartwild, één van de primaire taken van onze jagers.

Daarom bracht Kurt Menzel, toonaangevend en gerespecteerd roodwild-expert, een aantal praktische boeken uit over de jacht op ree- en roodwild en alle aspecten voor een goed beheer ervan.

***

Jacht en beheer

Dr. Kurt Menzel was jarenlang Forst-director van het beroemde roodwildrevier “Siebensteinhäuser” op de Lüneburger Heide in Niedersachsen. Hij heeft ook zijn sporen verdiend als auteur van diverse boeken voor o.a. uitgeverij Kosmos en Paul Parey en leverde geregeld bijdragen aan het gerenommeerde tijdschrift Wild und Hund.

Kurt Menzel tijdens een van zijn lezingen – Foto: ©Jägerschaft Bremervörde e.V.

Groot publiek 

Een man die beeldend kon vertellen, maar ook een vaardige pen had, om de natuur op een geheel eigen- en gemakkelijk leesbare manier, voor een groot publiek toegankelijk te maken.

Daarnaast is hij ook bekend van zijn grote aantal lezingen, vergezeld gaande van zijn schitterende wildfoto’s, en als gerespecteerd jachtjournalist over onderwerpen rond het wildbeheer.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/04/17/meer-weten-komen-ree-en-roodwild/