Stille voorbode van de Lente…

Vanmorgen kreeg ik ondanks de felle kou, toch een heel warm gevoel van binnen…

Terwijl een gure wind pogingen in het werk stelt, om mij terug naar huis te blazen, wandel ik stevig door en geniet van deze mooie morgen in maart op onze Veluwe.  Langzaam, maar zeker begint de hemel te verkleuren en begint het ochtendgloren aan de horizon, dat met veel ‘verve’ een nieuwe dag aankondigt!

Ondanks de kou, zie ik al blaadjes… tussen de boomtakken door… – Foto: ©Louis Fraanje

Blij worden…

Dwalend door het bos, zie ik tussen de boomtakken door al blaadjes… zitten, zou het misschien al een stille voorbode van de Lente zijn? Dat is toch bijna niet mogelijk, ondanks de felle kou en ondanks dat het pas maart is, moet ik constateren dat we richting de ‘Lente’ koersen, wat een geweldig gevoel! Onvoorstelbaar, dwars door alle protocollen heen, gaat de natuur haar eigen(wijze) gang, daar kun je als mens dan toch alleen maar ‘blij’ van worden, dat is toch geweldig!

Lente-Licht

Er zijn dagen
boordevol vragen.

Er zijn uren
die eeuwig duren.

Er zijn seconden
die stekend wonden

Maar altijd weer
is er het licht
dat bijstuurt
naar ‘t evenwicht.

Tekst: ©Bauwke Zijlstra

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/03/02/stille-voorbode-lente/