Naar buiten in het “Rauwe Veld” – Deel 25

De mooie reebok Pollux II eindelijk weer eens in beeld…

Waarschijnlijk herinnert u zich nog wel de hernieuwde kennismaking met de mooie reebok Pollux II in Deel 22  inmiddels alweer ruim drie maanden geleden.  Maar… eindelijk zag ik hem enkele dagen geleden weer, op een plaats waar ik hem nooit zou verwachten. Het was al laat in de namiddag en de schemer begon al haar intrede te doen, toen onze Pollux II met al zijn waardigheid op het toneel verscheen!

Een reegeit en een knopbokje in het veengebied – Foto: ©Louis Fraanje

Voorbij razend verkeer

In eerste instantie liepen er twee reeën in het hoge gras in het stukje veengebied dat bijna strak tegen de weg ligt, van het voorbij razende verkeer trokken zij zich nauwelijks iets aan. Ik zat mooi verscholen tussen het struikgewas en kon zo alles mooi overzien, terwijl de twee in het veld mij niet in de gaten hadden. Datzelfde gold ook voor de automobilisten en fietsers, die totaal geen idee hadden wat zich daar afspeelde in het veld, zij waren natuurlijk veel te druk met andere zaken, dan ‘beestjes’ kijken!

Ineens keken ze beiden naar links… wat kon dat betekenen? – Foto: ©Louis Fraanje

Wild in aantocht

Het is natuurlijk erg leuk om te zien als je zo’n reegeit en een knopbokje in de lens hebt, maar… toch hoop je dat er nog meer gaat gebeuren als je zit te posten. Misschien een bok… en heel misschien een bekende… ook hier geldt; ‘de wens is de vader van de gedachte’.
Zo verlopen de uren en dan… ineens gaan beide kopjes naar links, dus… er gaat iets gebeuren, want ze blijven heel aandachtig staan turen. Wat is er aan de hand, is er waarschijnlijk wild in aantocht? De spanning stijgt!

Dan verschijnt onze bekende bok Pollux II op het toneel – Foto: ©Louis Fraanje

Pollux II

Ik draai de camera nu ook naar links en… wie komt daar met alle waardigheid aanwandelen? Juist ja, onze zeer bekende bok Pollux II, een schitterend 6-ender met flinke hoge stangen en nog mooier dan vorig jaar. Op een beetje arrogante manier loopt hij dwars tussen de twee reeën door, zonder ze ook maar een blik waardig te keuren, met andere woorden, denk erom… want ik ben hier de baas!

Regelmatig kijkt de bok in de richting van het voorbij razende verkeer– Foto: ©Louis Fraanje

Schitterende bok

Ik houdt mijn hart vast, want als hij eenmaal tussen het gras en het droge riet aan de maaltijd is, kijkt hij regelmatig in de richting van de weg en houdt feilloos het voorbij razende verkeer in de gaten. Hij lijkt niet erg op z’n gemak en als een ware grasmachine loopt hij te vreten van het gras. Ondertussen heb ik wel heel mooi de gelegenheid, om bastgewei  te bewonderen.  Wat is het toch een schitterende bok!

Pollux II met zijn prachtige koptooi…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

De reebok Pollux II in al zijn glorie – Foto: ©Louis Fraanje

Respect 

Het is werkelijk een lust voor het oog, om zo’n schitterende bok in het veld te kunnen observeren tijdens zijn avondmaaltijd, echt bewonderenswaardig om te zien hoe hij zich voortbeweegt. Zo’n sterke bok dwingt gewoon respect af en niet alleen bij z’n soortgenoten, maar ook bij mij als wildliefhebber en dan in het bijzonder ons reewild!

Ik ben razend benieuwd hoe hij het straks gaat doen, daarbij spreek ik de hoop uit, dat hij in deze buurt blijft dan heb ik misschien de kans om hem straks ook te zien vegen en…  eventueel vechten met een rivaal. Ik houd u op de hoogte!

Lees ook: Naar buiten in het “Rauwe Veld” – Deel 26

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/02/19/naar-buiten-rauwe-veld-deel-25/