Wild, de nieuwste film van Luc Enting

Eerste bioscoopfilm van Luc Enting

Vanaf 1 februari 2018 D.V. draait de film “WILD, bonte families op de Veluwe” in bioscopen in Nederland. Het is de eerste bioscoopfilm van Luc Enting. Hij bracht bijna 3 jaar lang vele uren in tentjes en hutjes de Veluwe door om de schuwe dieren op hun allermooist in beeld te brengen.

Het edelhert mag natuurlijk niet ontbreken in de film – Foto: ©Luc Enting

Voice-over door André van Duin – Foto: ©DFW

André van Duin

WILD wordt verteld door André van Duin. Het geeft de film een unieke sfeer en laat zien dat ook in de natuur veel humor voorkomt.

Voice-over

André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen.

Karakters

Wild is geen documentaire, maar een gedramatiseerde natuurfilm. De hoofdkarakters in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe ze door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hoe ze hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. Daarbij moeten ze de nodige uitdagingen overwinnen.

Vier jaargetijden

Filmmaker Luc Enting

In WILD worden gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers gevolgd: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Je ziet de dieren jongen krijgen die opgroeien naar volwassenheid.

Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.

Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

Oog in oog met de vos op de Veluwe – Foto: ©Luc Enting

Cinemascope

De film is opgenomen in voornamelijk 4K resolutie en wordt vertoond in Cinemascope 1:2.35.

Voor de film werd in totaal 618 uur materiaal opgenomen met diverse camera’s: de Panasonic Varicam 35, de Panasonic GH4, een Phantom drone, GoPro camera’s, nachtcamera’s van Bosch en een op afstand bestuurbare Bradley.

Luc Enting in actie op de Veluwe met opnamen voor zijn film WILD – Foto: ©Omroep Gelderland

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk de trailer:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/01/22/wild-nieuwste-film-luc-enting/