Eekhoorn krijgt bezoek van een blauwe reiger

Een onverwachte en opvallende ontmoeting boven in de boom…

Alweer een tijdje geleden zat onze voorzitter Louis Fraanje in het juni-nummer 2017 van het mooi geïllustreerde tijdschrift ‘Landleven’ te bladeren en daarbij stuitte hij op een hele aparte foto.  Een eekhoorn die over een boomtak loopt en daarbij strak langs een blauwe reiger moet. Deze foto was ingezonden door Sandra Jeekel uit Harderwijk.

De eekhoorn kijkt heel verbaast naar het onverwachte bezoek – Foto: ©Sandra Jeekel

Voorval in tuin

Fraanje was direct helemaal weg van de plaat en nam contact op met de redactie van Landleven, of zij hem verder konden helpen, om de maker van de foto te achterhalen. Het bleek dat de fotografe in Harderwijk woonde en het – niet alledaagse –  voorval in haar tuin had plaatsgevonden.  Zij was meteen enthousiast en ziedaar de foto’s en het verhaal dat er achter.

Nu kijkt de blauwe reiger verbaast naar de voorbijganger – Foto: ©Sandra Jeekel

Op verkenning

Bijgaand vindt u twee foto’s van een situatie die ik erg bijzonder vond in onze tuin. De reiger zat al enige tijd hoog in een den in onze tuin, toen na enige tijd deze kleine eekhoorn op verkenning ging. De eekhoorn liep een paar keer via de tak langs de reiger, zichtbaar verbaasd wat voor een rare vogel er nu in ‘zijn’ boom zat. Ondanks de ondeugende en uitdagende eekhoorn, bleef de reiger onverstoorbaar zitten.

Tekst en foto’s: ©Sandra Jeekel uit Harderwijk                                                    Met dank aan:  Landleven

______________________________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar onze redactie te mailen!

Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.

Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2018/01/17/eekhoorn-op-visite-blauwe-reiger/