Wie kijkt nou naar wie?

Natuurfotografe Megriete Akkerman

Zwijnenfamilie heeft meer interesse voor fietser, dan voor de fotograaf

Een tijdje geleden liep ik op een mooie zonnige middag in het bos, op zoek naar reeën, want die vind ik geweldig, het was aardig koud, maar ik had mij goed ingepakt, dus was het prima te doen.

Ik had de hoop na een wandeling van anderhalf uur al op gegeven toen ik rechts van mij in het bos twee zeugen met frislingen zag, snel de camera gepakt en één frisling leuk op de foto kunnen krijgen.

Een frisling bleef even in de bosrand staan – Foto: ©Megriete Akkerman

Eenzame fietser

Ze hadden mij niet in de gaten en kwamen even later de bosrand uit, op dat moment baalde ik wel, want de zwijnenfamilie keek precies de andere kant uit en dus… kon ik helaas alleen hun achterkant fotograferen.

Wat ik daarnaast op dat ‘unieke’ moment nog minder vond, dat ze bleven staan kijken naar een fietser die iets verderop met zijn vehikel bezig was. Deze persoon had helemaal niets in de gaten, dat hij ondertussen door een hele zwijnenfamilie en inclusief de fotograaf bekeken werd. En… toen hij eindelijk opkeek, waren de zwijnen allang weer ‘spoorloos’ verdwenen!

De zwijnenfamilie heeft meer interesse voor de fietser, dan voor de fotograaf – Foto: ©Megriete Akkerman

Komisch natuurmoment

Eigenlijk wilde ik er in eerste instantie helemaal geen foto van maken, maar heb het uiteraard toch gedaan en achteraf gezien, is het toch best wel een heel komisch tafereel.
Thuisgekomen wilde ik de foto bijsnijden, maar dat lukte niet op een mooie manier en – zoals ik al zei – achteraf vind ik het eigenlijk wel lollig ook! Een komisch ‘natuurmoment’, want… wie kijkt nou naar wie?

Tekst en foto’s: ©Megriete Akkerman

______________________________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar onze redactie te mailen!

Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.

Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/12/07/kijkt-nou-naar/