Overstekend hert knalt door voorruit van auto

“Zoiets hebben we nog nooit gezien” was de eerste reactie van de politie

Er gebeuren regelmatig ongelukken met wild, zeker in het Oostenrijkse Kössen, maar daar keek dit keer zelfs de brandweer zijn ogen uit. Een kapitaal edelhert dat plotseling de weg overstak, knalde daar door de voorruit van een auto.

Het ongeval gebeurde gisteren – dinsdagmorgen 14 november -omstreeks 07.15 uur op de L 039 Erpfendorferstrasse in de richting Erpfendorf.te Kössen.

“Zoiets hebben we nog nooit gezien”, zei een woordvoerder van de politie tegen een Duitse krant. Op onderstaande foto’s is te zien hoe het dier in de auto ligt, met zijn gewei geklemd in het stuurwiel.

Het hert ligt ingeklemd tussen het stuurwiel – Foto: ©Brandweer Kössen

Overstekend hert

De 47 jarige vader en zoon van 15 uit Kreis Traunstein in Beieren, waren deze dinsdagmorgen onderweg naar een skipiste, toen ze het hert bij de Duits-Oostenrijkse grens raakten. Het dier, dat plotseling de weg overstak, werd gelanceerd door de klap met de auto en vloog daarna dwars door de voorruit, boven op schoot bij de vader.

 

Zwaargewond

Bij aankomst van de brandweer waren de twee inzittenden al uit de auto bevrijd door reddingswerkers! De zoon van 15 jaar oud kwam er lichtgewond vanaf, de vader is er erger aan toe. Die raakte zwaargewond en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het hert heeft de klap niet overleefd.

Alle foto’s: ©Feurwehr Kössen – Oostenrijk                                                                 Bron: Feuerwehr Kössen 

De mensen van de brandweer staan klaar voor de eerste hulp – Foto: ©Feuerwehr Kössen

_______________________________________________________________________________________________

WAARSCHUWING!

Ook op de Veluwe kan u zoiets overkomen, want daar lopen ook edelherten, die zomaar ineens – vanuit het niets – plotseling de weg oversteken en dan… ziet u in het bovenstaande indrukwekkende nieuwsbericht wat er kan gebeuren!

LET OP!  DEZE BORDEN STAAN ER NIET VOOR NIETS!

Als u deze borden ziet staan, pas dan uw snelheid aan – Foto: Jac. Gazenbeekstichting

Advies!

Rij voorzichtig op 80 km wegen door het bos, bij voorkeur langzamer zeker de eerste twee uur na zonsopgang en twee uur voor zonsondergang. Dan steken ze vaker over!

Rij voorzichtig, denk aan het wild, maar… rij niet wild!

Rij voorzichtig op de Veluwe, pas op voor overstekend wild – Illustratie: ©Hans Bulder

 Meer over: Hans Bulder

_______________________________________________________________________________________________

Bekijk ook de twee filmpjes:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/11/15/enorm-hert-knalt-voorruit-auto/