Wolf op de Veluwe gesignaleerd

Deskundigen bevestigen dat het om een echte wolf gaat

ARNHEM – Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd, meldt de provincie Gelderland. Op basis van foto’s hebben experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat.

Volgens Wolven in Nederland is het de derde keer dit jaar dat in Nederland met zekerheid een wolf is gezien. In maart werd een wolf doodgereden op de A28 bij Hoogeveen en in augustus zijn twee schapen door een wolf doodgebeten in Groningen. De jaren ervoor zijn ook wolven in Nederland gesignaleerd. De provincie meldt dat ze terreinbeheerders donderdag heeft geïnformeerd. Beheerders is gevraagd naar sporen en uitwerpselen te zoeken van de wolf.

De struinende wolf op de Veluwe – Foto: ©Provincie Gelderland

Laat de wolf met rust

Everdien Gunsing – Eigen foto

De wolf komt waarschijnlijk uit Duitsland. Over de grens leven diverse wolvenroedels. De wolf is een roofdier dat zich voornamelijk voedt met wilde hoefdieren. Maar het kan zich ook voeden met vee, en dan vooral schapen en geiten.

De kans om een wolf tegen te komen is klein, zegt de provincie. De provincie adviseert afstand te houden, honden aan de lijn te houden en de wolf met rust te laten. De provincie wil niet zeggen waar de wolf precies is gezien.

‘De wolf houdt van rust, dat willen we zo houden’, zegt woordvoerster Everdien Gunsing.

Meer info:  Omroep Gelderland

_______________________________________________________________________________________________

De keerzijde:

Etliche Schafe von Wölfen gerissen | MDR SACHSENSPIEGEL Video …

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/10/20/wolf-op-veluwe-gesignaleerd/