Een probleem in de schuilhut…

Urenlang zitten posten om een mooie plaat te kunnen schieten en dan…

Wat beweegt een hobby buitenfotograaf om (geheel vrijwillig) uren aan één stuk te posten via een schuil-onderkomen in één of ander natuurterrein daar op De Veluwe? De schuilhut is van dien aard dat je met opgesteld statief en fotoapparatuur je kont nauwelijks kunt keren. En dan ook nog… de aandrang om te urineren! Dat overkwam mij onlangs op 17 oktober bij een ‘aanzit’ met de camera om het wild ed. te fotograferen.

Plotseling verschijnt er een vos op het toneel – Foto: ©Ton Heekelaar

Plastic fles

Daar had ik vroeger totaal geen last van. Thans, met het klimmen der jaren en… heeeeel veel uren posten, dienen dergelijke ongemakken (ongevraagd) zich aan. Dan denk je de aandrang wel de baas te kunnen blijven tot het fotolicht is verdwenen en de post ongezien kunt verlaten. Niet dus… maar je zit wel met een gevoel of je geleidelijk op knappen staat! Dan was een plastic fles met een ruime opening eigenlijk de beste oplossing. Maar ja, dat is geen standaard attribuut in mijn fototas. Al hoewel…!

Blijkbaar heeft hij iets op het oog – Foto: ©Ton Heekelaar

Broodzak biedt uitkomst

Dan maar van de nood een deugd maken. Daarvoor lijkt mij op dat moment het omhulsel van mijn reeds genuttigde lunchpakket de enigste optie. Vervolgens maar hopen dat dat attribuut van een degelijke kwaliteit is vervaardigd. Anders ligt de geelkleurige vloeistof op het plankier van mijn vaste schuil-onderkomen. Over mijn broek en schoenen nog maar niet te spreken. Dat je dan vervolgens hierna zit te posten in een kleine onwelriekende ruimte is ook geen prettig vooruitzicht. Alleen het idee ……

Heeft de vos zin in een lekker hapje? – Foto: ©Ton Heekelaar

Toneel betreden

Nu zal de neutrale lezer wellicht zich afvragen: “Wat een moeilijk gedoe. Gewoon even de post verlaten en hup uit de broek. Probleem opgelost”. Op zich kan ik dat zelf natuurlijk ook wel bedenken. Maar…stel dat één of ander begerenswaardig foto/film-fauna-object op enige afstand heel argwanend de boel in de gaten heeft zitten te houden en net aanstalten maakt om “het toneel” te betreden. Om in politiejargon te spreken: “Dan is de zaak kapot en zijn op slag alle voorgaande uren posten vruchteloos!”. Alleen al van een dergelijke gedachte krijg ik slapeloze nachten. Maaaar… op het moment dat ik aanstalten maak en zit te hannesen om mijn probleem op te lossen gebeurt het…Klik- en Zie onderaan het verhaal mijn filmpje.

Heeft de vos vandaag iets anders op het menu? – Foto: ©Ton Heekelaar

_______________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/10/20/een-probleem-in-de-schuilhut/