Maaiende boer en graaiende buizerd – Deel 2 – Slot

Een kaper op de kust…

Voordat ik goed en wel in de gaten had wat er gebeurde, kwam een soortgenoot het beeld binnenvliegen, het ging allemaal zo razendsnel, dat ik ter nauwernod de landende buizerd nog redelijk scherp in beeld kon brengen. Dat zijn nou van die onverwachtse momenten, waarvan je weet dat het kan gebeuren, maar er dan toch op het kritieke moment door overrompeld wordt. Op zo’n moment kun je niet zomaar even wisselen van camera of instelling, of fotograferen… of filmen, dat is altijd het dilemma. In dit speciale geval had ik – achteraf gezien – ook graag de twee buizerds gefilmd, helaas dus! Misschien wel aardig, om de beelden onder elkaar te zetten als een soort beeldverhaal, want de beelden spreken in dit geval voor zich mag ik wel zeggen!

Een kaper(buizerd) op de kust – Foto: ©Louis Fraanje

Afblijven, ik heb je niet uitgenodigd – Foto: ©Louis Fraanje

De ongenode gast loopt achterlangs – Foto: ©Louis Fraanje

De vleugels worden wijd uitgespreid ter bescherming van de prooi – Foto: ©Louis Fraanje 

De grote vleugels zijn een heel duidelijk gebaar voor de rivaal – Foto: ©Louis Fraanje 

Een schitterend natuurmoment! – Foto: ©Louis Fraanje 

Alleen maar kijken, maar niet aankomen! – Foto: ©Louis Fraanje

Ongenode gast en toeschouwer

De ongenode gast kon dus alleen maar toekijken, maar mocht er absoluut niet aankomen, het gevecht om de prooi bleef uit en uiteindelijk vertrok de ander, omdat hij geen schijn van kans had om mee te mogen eten. Al met al toch een schitterend natuurmoment, waarbij je als ongenode toeschouwer(fotograaf) zomaar ineens mee geconfronteerd wordt.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/10/17/maaiende-boer-en-graaiende-buizerd-deel-2-_-slot/