Natuurpresentatie over de Veluwe in Kootwijkerbroek

Op D.V. Donderdag 12 oktober om 19.30 uur in de Essenburcht te Kootwijkerbroek

“De Veluwe in de lens gevangen”

Louis Fraanje is naast een begenadigd verteller ook een zeer getalenteerde natuurfotograaf. Samen met zijn vrouw Fransien Fraanje zwerven ze over de heide en door de bossen van de Veluwe. Maar ook nemen zij u mee naar de Vallei aan westkant van het gebied. Beiden hebben ze oog voor details, daardoor hebben de door hun gemaakte natuurfoto’s een heel eigen karakter.

Twee vossen op een houtstapel in het bos – Foto: ©Louis Fraanje

Boeiende taferelen

Deze serie is ontstaan naar aanleiding van de op het weblog van de Jac. Gazenbeekstichting gepubliceerde foto’s. De afwisselende beelden van flora en fauna maken deze natuurserie boeiend om naar te kijken. Kleine en grote wonderen van de natuur passeren de revue. Louis laat u als het ware over zijn schouder meekijken, als hij in zijn schuilhutje, hoogzit of wildkansel . De wilde zwijnen, vossen, hazen en konijnen komen allemaal in beeld. En bijvoorbeeld een reekalfje dat net geboren is, of de bronsttijd van de edelherten met hun spectaculaire gevechten.

Burlend edelhert in de bronsttijd – Foto: ©Louis Fraanje

Uiteenlopende onderwerpen

Ontmoetingen met het grote wild zoals o.a. wilde zwijnen, edelherten, reeën, vossen komen als het ware tot leven. Ook wordt er aandacht besteed aan de vogelwereld op de Veluwe. Kortom een natuurpresentatie met vele uiteenlopende onderwerpen. Louis Fraanje zorgt als geen ander voor een boeiende, verrassende avond vol mooie beelden, ontroerende momenten en humor.

Louis en Fransien Fraanje hemen u mee door de natuur van de Veluwe – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

De entree bedraagt € 3,00 incl. een kop koffie of thee in de pauze.   Aanvang 19.30 uur.

Reserveren niet nodig.

 

De Essenburcht   Schoonbeekhof 1, 3774 DA Kootwijkerbroek

_______________________________________________________________________________________________

Meer info:  Agenda – Kulturhus De Essenburcht

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/10/07/natuurpresentatie-veluwe-kootwijkerbroek/