Burgers’ Zoo opent ‘s werelds grootste Mangrove!

De grootste overdekte mangrove van de wereld is vandaag geopend!

Vanmiddag is Burgers’ Mangrove officieel geopend! Op een oppervlakte van maar liefst 3.000 vierkante meter maakt de bezoeker vanaf vandaag in Arnhem kennis met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld. Hier ontdekken bezoekers charismatische diersoorten als zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen. Het verrassende landschap van Burgers’ Mangrove strekt zich uit onder een koepelvormige constructie, waarvan het hoogste punt zich 16 meter boven de grond bevindt.

Geinspireerd op een natuurgebied in Belize

De Mangrove in Burgers’ Zoo is gebaseerd op de mangrovebossen van het Midden-Amerikaanse land Belize. Mangroves worden weleens de kraamkamer van de oceaan genoemd, omdat veel vissoorten in de mangrove het levenslicht zien, die later op volwassen leeftijd naar de oceaan trekken.

Helaas verdwijnen er wereldwijd grote stukken mangrove. Dit terwijl mangroves een essentiële functie voor de natuur hebben. Wij zetten ons in om dit kwetsbare natuurgebied te beschermen.

Daarom beschermen we al ruim 28 jaar een natuurgebied in Belize ter grootte van 235 vierkante kilometer.

Oog in oog met zeekoeien voor de panoramaruit!

Tijdens de tocht door de Mangrove daalt de bezoeker af totdat hij plotseling oog in oog staat met zeekoeien dankzij een omvangrijke panoramaruit van 12 x 1,8 meter.

 

De zeekoeien zijn hiervoor verhuisd van de Bush naar de Mangrove, waar ze nog meer ruimte hebben. Zeekoeien zijn gemoedelijke en rustige dieren. Ze dobberen in het water en voeden zich met waterplanten. Ze eten zowel drijvende planten aan het wateroppervlak als ook zeegras en wortels van waterplanten op de bodem.

Meer info:  Burgers Zoo

_______________________________________________________________________________________________

Bekijk het filmpje:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/07/12/burgers-zoo-opent-s-werelds-grootste-mangrove/