Merels in de tuin vliegen uit

Edese natuurliefhebber volgt merels bij het nestelen…

“Wij mochten getuige zijn van een nest merels in een rek bij onze zithoek in de tuin. We hebben vanaf het maken van het nest tot het uitvliegen van de jonge merels, ons heil elders in de tuin gezocht om ze rust te gunnen, maar – op een afstandje – hebben we toch stiekem mee genoten met de camera”, aldus Hanny Kooijman uit Ede..

Hieronder volgen de foto’s in beeldverhaal met commentaar.

Op 7 mei het eerste eitje en op 12 mei liggen er zes eieren in het nest

Moeder is druk met broeden

De eerste eitjes zijn uitgekomen

Even een dutje doen

 

De ouders zijn er maar druk mee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 juni uit het nest

Een beetje hulpeloos nog

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle foto’s: ©Hanny Kooijman

Lees ook: Tafeltje dekje voor een boommarterfamilie

____________________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel en foto’s!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/06/22/merels-tuin-vliegen/