Boommarter ligt op de loer

Ontmoeting op een avondwandeling in Het Paradijs

Van de Barneveldse natuurliefhebber en fotograaf Cees van Ginkel, die ons onlangs ook verraste met de prachtige foto van een reegeit met een tweeling, kregen wij twee schitterende foto’s van een boommarter toegezonden. Beide foto’s werden gemaakt op zaterdagavond 8 augustus 2015 toen Cees met zijn vrouw Ida, nog even een wandeling door Het Paradijs maakte. “Ik had alleen de 100mm lens bij me dus de foto’s zijn aardig gecropt” aldus Cees.

Nog laat op de avond krijgt de boommarter onverwacht bezoek – Foto: ©Cees van Ginkel

Onverwacht moment

Toch zijn de foto’s echt wel de moeite waard om te publiceren op ons weblog De Veluwenaar, want het zal je maar gebeuren op een boswandeling, dat je geheel onverwacht ‘oog in oog’ sta met een boommarter. Dat onverwachte moment vindt je ook duidelijk terug op de foto’s, want de boommarter lijkt net zo verbaast als de fotograaf die hem vastlegd op de gevoelige plaat. Cees betreurt het, dat hij al een jaar lang geen boommarter meer heeft gezien!

Wie kijkt nou naar wie?- Foto: ©Cees van Ginkel

Cees van Ginkel heeft zelf ook een prachtig blog: Cees van Ginkel 

___________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/06/19/boommarter-ligt-op-loer/