Reekalfjes tweeling geboren in het Paradijs

Gesprek over reewild, leverde weer een mooie foto op…

Zo zie je elkaar een hele tijd niet en zo kom je elkaar plotseling weer ergens in het bos of op de heide tegen, zo was het ook deze keer met de Barneveldse natuurliefhebber- en fotograaf Cees van Ginkel. Onwillekeurig kwamen we tijdens ons gesprek, op het reewild en in het bijzonder over de geboorte van de reekalfjes. Direct kwam de Iphone tevoorschijn en liet hij een prachtige foto zien van een reegeit met haar tweeling in het hoge gras tussen de pinksterbloemen. Gemaakt tijdens één van zijn vele wandelingen in natuurgebied “Het Paradijs”  bij Barneveld en wel op maandagmorgen 8 mei jl.

Reegeit met haar twee kalfjes op maandag 8 mei in het Paradijs – Foto: Cees van Ginkel

Grote betekenis

Het natuurgebied “Het Paradijs” heeft ook voor mij natuurlijk een grote betekenis, want daar speelden we vroeger al als kind en zwierven door het bos op zoek naar het wild. Dat gevoel is nooit meer verdwenen en ik kom er nog altijd heel erg graag, vooral ook omdat het een waar ‘paradijs’ is, niet alleen voor ons, maar ook voor de reeën. Dat is bij Cees eigenlijk precies hetzelfde, ook hij komt er regelmatig en vandaar ook de plaatsing van deze prachtige foto.

Cees van Ginkel heeft zelf ook een prachtig blog: Cees van Ginkel 

___________________________________________________________________________________________

Uw natuurmoment!

silhouet-fotograafb-e1415561799201

Mooie, aparte en unieke foto’s, films en verhalen

De redactie van de Veluwenaar staat altijd open voor uw unieke ‘Natuurmoment’! Dit is mogelijk, door een mooie foto en/of filmpje met uw eigen verhaal naar ons te mailen (zie onder)!
Het is uiteraard van belang dat uw ‘Natuurmoment’ een aanvullend en interessant karakter heeft en in de regel op de Veluwe heeft plaatsgevonden, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.
Het is belangrijk, dat u eigen foto/film-materiaal gebruikt (dit in verband met copyright) en dat uw foto’s en films uiteraard van goede kwaliteit zijn om te kunnen publiceren!

De redactie behoudt zich uiteraard wel het recht voor om i.o. ingezonden artikelen aan te passen. Daarnaast kan het soms gebeuren, dat de redactie om een bepaalde reden besluit om foto’s en/of artikelen niet te plaatsen.

De Jac. Gazenbeekstichting is een vrijwilligers-organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Derhalve kunnen er – op wat voor wijze dan ook – geen rechten ontleend worden aan uw bijdragen. Ook stelt de redactie van de Veluwenaar zich niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen, die voortvloeien uit het geplaatste artikel!

U kunt uw bijdrage sturen naar: info@de-veluwenaar.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/05/27/reekalfjes-tweeling-geboren-paradijs/