Slapende zwijnen moet je niet wakker maken – Deel 1

Ze lagen heerlijk uit te rusten in het zand

Ik heb het al eens vaker gezegd, soms overkomt het je gewoon, dan sta je zomaar ineens ‘oog in oog’ met het wild en dan ook nog eens op een wel zeer komische manier. Dat overkwam mij het afgelopen weekend op zaterdagmiddag, ergens verscholen in het Veluwse bos, lagen onderaan een heuvel in het zand twee zwijnen. Heerlijk te genieten van hun middagdutje, tenminste zo te horen aan het gesnurk, kon dat niet missen.

Zo lagen de twee zwijnen lekker uit te rusten - Foto: Louis Fraanje

Zo lagen de twee zwijnen lekker uit te rusten – Foto: ©Louis Fraanje

Ontdek je plekje

Ineens kwam vanuit het aangrenzende bos een biggetje aanlopen, die zich zomaar – zonder zich ook maar een ogenblik te bedenken – tussen de twee snurkende zwijnen wurmde. Blijkbaar was het biggetje geen vreemde voor de twee, want ondanks dat de kleine wat onbeholpen te werk ging, stoorden zij zich er in het geheel niet aan. Ook niet, toen het biggetje zich uiteindelijk en met veel bombarie  een veilig en warm plekje had toegeëigend. Niets van dat alles, ze sliepen hun schone slaap der slapen en lieten zich door niets en niemand van de wijs brengen!

 

De kleine had zich er bijna helemaal tussen gewurmd - Foto: Louis Fraanje

De kleine had zich er bijna helemaal tussen gewurmd – Foto’s: ©Louis Fraanje

Komisch tafereel

Nog geen paar tellen later diende nummer twee zich aan en ook bij deze kleine indringer reageerden beide zwijnen niet in het minst. Tijdens dit komische tafereel, kon ik een glimlach bijna niet onderdrukken, wat een schitterend ‘natuurmoment’ in twee akten uitgevoerd, waar ik zomaar, zonder meer, in terecht was gekomen. En… daar zou het niet bij blijven, er stond namelijk nog meer op de rol om te gebeuren.

De biggen in de tweede akte van het 'natuurmoment' - Foto: Louis Fraanje

De biggen in de tweede akte van het ‘natuurmoment’ – Foto: ©Louis Fraanje

Broertje of zusje?

Toen ik eens om mij heen keek, zag ik iets verderop nog een derde biggetje tussen de bladeren snuffelen, zou het misschien ook een broertje of zusje van de vorige twee zijn? Ik speculeerde maar zo een beetje voor mij heen, ik kon mij niet vergissen, want een vreemd biggetje zal niet zomaar opduiken hier op deze plek, hoewel; de wonderen nog niet de wereld uit zijn, geloofde ik daar niet in. Zou dit dan misschien de derde akte gaan worden?

Biggetje nummer drie in aantocht...

Biggetje nummer drie in aantocht…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

Lees ook: Slapende zwijnen… – Deel 2 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/04/03/slapende-zwijnen-moet-wakker-maken-deel-1/