Overstekend mega-roedel edelherten in Duitsland

Overstekend roedel  van zo’n 200 edelherten groot nieuws in Duitsland
en een hit op facebook

Jachtpachter Christoph Bethke filmde het spektakel, zette het op Facebook
waardoor het een social-media-hit werd!

“Het was als het winnen van de loterij”, zegt Bethke in een verslag van de Hessische TV-uitzending. De jachtpachter werd onderweg in zijn auto plotseling geconfronteerd met een roedel overstekende edelherten. Een groep van minstens 200 edelherten staken vlak voor zijn auto de weg over. Hij haalde direct zijn mobiele telefoon voor de dag en filmde dit ongewone schouwspel en zette het later op Facebook, waar het gelijk een veel bekeken hit werd.

Het overstekende roedel herten in Duitsland – Film/foto: ©Christoph Bethke

In paniek

“Een roedel van deze omvang is ongebruikelijk, zoals zij hier zomaar overdag de weg overstaken”, zegt Christoph Bethke. Hij is van mening dat de dieren in paniek waren geraakt en bij elkaar bescherming hadden gezocht en zich gezamelijk tot zo’n enorm groot roedel hadeen gevormd. In grotere groepen, de dieren voelen zich veiliger, vooral in regio’s waar onlangs een wolf is gespot.

Ook in Duitsland komen we deze borden tegen en… ze staan er niet voor niets – Foto: ©Archief JGS

Stangenzoekers?

“Honden, fietsers of stangenzoekers, mensen die op zoek zijn naar afgeworpen gewei-stangen, zijn misschien de oorzaak voor het in paniek rennende roedel geweest”, speculeert de jachtpachter. “Misschien was het onrust, als gevolg van de jacht in de winter”, voegt hij eraan toe als een mogelijke reden.

Herhaling niet wenselijk

Met dank aan: ©Outfox World

Herhaling van een dergelijk spektakel is niet erg wenselijk, want vanaf eind april tot juni, worden de kalveren geboren. “Dan zal het roedel opnieuw oplossen in kleinere groepen – van tien tot een maximum van 60 dieren,” vertelde hij tijdens een interview van de Frankfurt Radio Television.

De opnames van Christoph Bethke zie je hier in de YouTube-video van de Frankfurt Radio Television (Het hert is in de titel van de video ten onrechte aangeduid als ree).

____________________________________________________________________________________________________

Bekijk de video:

 

Bron: Rudel Rotwild stürmt Landstraße und Facebook – News – Outfox-World

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/03/20/grote-groep-herten-steekt-weg/