Edelherten gooien hun gewei af

Een wonder der natuur…

Ieder jaar in februari gooien de mannelijke edelherten hun gewei af, om in enkele maanden weer een hele nieuwe kapstok op te zetten. Een wonder der natuur, dat voor een buitenstaander misschien onbegrijpelijk is. Op NP De Hoge Veluwe bij het Zwarte Veld zagen we vanmiddag een edelhert met een kale kop, die een ontmoeting had met het befaamde hert “Hubertus”, die nog niet heeft afgeworpen.

Een raar gezicht zo’n kale kop en Hubertus nog met zijn volle gewei op – Foto: ©Louis Fraanje

Komisch gezicht

Het hert “Hubertus” is momenteel wel zeker het bekendste hert van de Veluwe en in het bijzonder NP De Hoge Veluwe en we volgen hem nu al bijna zes jaar lang. En ook hij zal binnenkort wel zijn gewei afwerpen, hoe dan ook, we houden u op de hoogte. Telkens als je zo’n hert ziet lopen met een kale kop, schiet je ongemerkt in de lach, zo’n komisch gezicht.

Het blijft een vreemd gebeuren en misschien vind hij dat zelf ook wel – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Afwerpen van het gewei is begonnen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/02/23/edelherten-gooien-gewei-af/