Zestien ooievaars in het weiland

Een verrassing in de regen

Het regende vanmorgen en dan ben je snel geneigd om binnen te blijven, maar ook dit ‘natte’ weer heeft zo zijn bekoringen, tenminste dat is zo mijn ervaring. Naar buiten en maar zien wat we tegenkomen in het veld, dat blijft altijd weer een verrassing en dat bleek vanmorgen nog weer eens duidelijk. De boeren waren druk op het land aan het mest uitrijden, dus er was genoeg leven in de brouwerij.

Zestien ooievaars op een rij in het weiland - Foto: ©Louis Fraanje

Zestien ooievaars op een rij in het weiland – Foto: ©Louis Fraanje

Ver weg

Ik was nog maar nauwelijks het Binnenveld ingereden, toen ik aan het einde van de Maanderdijk, linksaf was geslagen en mijn blik over de velden liet gaan, zag ik ineens een hele koppel ooievaars in het weiland staan. De camera er op gericht en wat denk je, bij elkaar stonden daar zestien ooievaars. Jammer genoeg was het wel erg ver weg, maar toch lukte het om er een redelijke foto van te maken. Ook kon ik nog snel een kort stukje filmen, maar toen was er al eentje vandoor gegaan. Op het filmpje zie je op een gegeven ogenblik, dat links van de groep een ooievaar naar voren loopt en dan de vleugels spreid, dat is blijkbaar het teken voor de anderen om te vertrekken!

Bekijk het filmpje: 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2017/02/20/zestien-ooievaars-weiland/